Gomis için açıklama '40'tan fazla bayılma...'

Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, Kasımpaşa - Galatasaray maçında saha içerisinde baygınlık geçiren Gomis, sakatlığı bulunan Fernando, Denayer, Serdar Aziz ve Carrasco hakkında açıklamalarda bulundu.

Gomis için açıklama '40'tan fazla bayılma...'
Gomis için açıklama '40'tan fazla bayılma...'
GİRİŞ 21.02.2018 18:47 GÜNCELLEME 21.02.2018 18:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kasımpaşa maçında kısa süreli baygınlık geçiren Bafetimbi Gomis hakkında konuşan Yener İnce, "Tabii bütün herkesi çok korkutan çok da böyle bizim alışık olduğumuz, yani bütün detaylarıyla bildiğimiz ama doğal olarak televizyon ekranlarında maç esnasında çok korktuğu, alışık olmadığı bir görüntü vardı. Gomis ilk gün geldiğinde, İstanbul'a ilk ayak bastığında bir basın toplantısı yapmıştık. O basın toplantısında bunları yaşayacağımızı, bunların normal olduğunu söylemiştik. Çünkü oyuncu ile yaptığımız araştırmanın hem Paris'te hem İstanbul'da yaptığımız tüm hastane muayenelerinin, konuştuğumuz kardiyolog ve nörologların ortak kararı olarak söylediğimiz şuydu; bu vazovagal senkop hastalığında bu oyuncu her an bu bayılmayı yaşayabilir. Bu bayılmadan sora bir müdahalemiz var, daha önceden senaryolarını yazdığımız. Dış sahada, antrenmanda, saha içinde olursa ne yapacağımız şeklinde senaryolarını yazdığımız hazırlıklı olduğumuz bir tablo bu" dedi.

"GOMİS 40'TAN FAZLA KEZ BAYILMIŞTIR"

 

 

Baygınlık geçiren Gomis'in oyuna devam etmek istediğini vurgulayan İnce, "Gomis Türkiye'ye ilk ayak bastığında, bir demeç vermiştim. Bunların hepsinin normal olduğunu ve olabileceğini söyledim. Bu olay oldu, doğal olarak da bir karar verildi. Karar üzerine çok fazla spekülasyon yapılıyor. Önceliğinde ona bir cevap niteliğinde olsun, bunu söyleyeyim. Bilgi sahibi olan insanların, yani konuyla ilgili lisans sahibi olan insanların hangisi istiyorsa bu konuyu onlarla detaylıca tartışabilirim. Ama konu o kadar teknik ve tıbbi bir konu ki bununla ilgili anormal bir bilgi kirliliği var. Konuşan insanların çoğu 'bence...' şeklinde başlayan cümleler kuruyorlar. Tabii bu bence veya sence olmuyor. Gomis'in o anda oyundan çıkmasını arzu ettim. Israr da ettim. Nedeni de şu; kalan sürede kendini nasıl hissedeceğini bilmiyordum. O da bana çok iyi hissettiğini, sıkıntı olmadığını ve devam etmek istediğini söyledi. Bu tıbbi bir karar. Tıbbi bir karar olarak da vazovagal senkop oyuncunun dinlenme yerine egzersiz sürdürmesini tercih eder. Gomis'in kendi hayatındaki bu deneyimleme belki 40'ın üstünde. Burada adres göstermek istemiyorum ama birçok yerde Gomis bu hastalığı aynı biçimde yaşayıp aynı biçimde de devam etti" ifadelerini kullandı.

"EN İYİ DOKTORLARDAN RAPORLARIMIZ VAR"

"Bu bayılma olayından sonra da her seferinde olduğu gibi tüm hastane raporları tekrarlanıyor. Tüm tetkikleri tekrar ediyoruz ama bu 40 kere yapılmış, hep aynı sonuca varılmış, yine aynı sonuca vardık. Dün de hem hocamız da çok net bir şekilde 'Tekrar o raporlar gelmeden yeniden bir maça çıkmasına izin vermem' demişti. Onun üzerine tekrar yaptırdık bu tetkikleri ve aynı sonuca vardık. Bugün de bayılsa 3 dakika sonra çıkıp idman yapmasında bir sakınca olmadığına dair elimizde Türkiye'nin en yetkili kardiyologlarından alınmış raporumuz var. Türkiye'nin bu konuda en yetkin nörolog ve kardiyologlarından oluşan ciddi bir konsültasyon daha yapıldı. Konunun speküle edilmesi Gomis'e yardım etmiyor. Bilgi olmadan fikir yürütüldüğü için, Türkiye'deki en büyük sıkıntılardan biri bu, aslında bizi ve çocuğu daha çok strese sokuyor. Bizi geçtim, Gomis'i daha çok strese sokuyor. Şöyle düşünün; stres kaynaklı bir sıkıntımız var olduğu söylenip sonra daha çok stres yaratmaktan başka bir işe yaramıyor"

CARRASSO, SERDAR AZİZ, DENAYER, FERNANDO

Yener İnce, kaleci Cedric Carroso; futbolcular Serdar Aziz, Jason Denayer ve Fernando Reges'in son durumlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Cedric'in iç menüsküsünde bir yırtık var. Onu ameliyat ettik, gayet de güzel geçti. Bugün de taburcu oldu hastaneden. Bir sıkıntısı yok. Çok kısa sürede, yaklaşık 2-3 hafta içerisinde idmanlara başlamasını planlıyoruz. Serdar, penaltı pozisyonu sonrası maç esnasında dizinde bir ağrı hissettiğini söyledi. Esnemeden dolayı. Yapılan muayene ve MR'larında korkulacak bir şey yok. O nedenle idmana takımla birlikte çıkıyor. Denayer ise ciddi bir sakatlık geçirdi. Üçüncü derecede bir yırtık arka adalede. Bunlar genelde çok uzun sürer. 2 aya kadar, belki daha uzun sürebilen bir sakatlık. Ama daha erken dönebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün düz koşulara başlatıyoruz. Ama idmana çıkacak olarak algılanmasın. Sadece süreci değerlendirebilmek ve test edebilmek için. Daha sonra gelecek olan sonuca göre konuşabiliriz. Fernando için bizim söylemediğimiz tarihler üstünden ve hiç konuşmadığımız konular üstünden çok fazla spekülasyon oldu. İç yan bağında tama yakın yırtık var. Neredeyse tamamen kopmuş. Bu genelde cerrahi gerektirmeyen, ameliyatsız çözebildiğimiz bir süreç. Ameliyat etsek, sezonu kapatma riski vardı. Ameliyatsız da olsa normal süreleri 10 ila 12 haftayı bulabilen bir sakatlık bu. Burada bağın iyileşmesinden sonra ağrı kontrolünün doğru yapılıp, oyuncunun saha içinde oynayabilir hale gelmesi gerekiyor. Çok şükür bağı iyileşti. 7. haftasındayız. Beklenenden daha erken aslında aramızda olacak. Çok ciddi çabaladı ve verdiğimiz programı tamamen uyguladı. Antrenmanda gözlemlenecek. Ne kadar erkene çekebilirsek sağlığını riske etmeden çekeceğiz"

YORUMLAR 6
  • warning 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir besiktaslı olarak gomese üzuldüm hiç bir takımin hic bir futbolcusu bu tür durunları yaşamasın. Umarım daha kötüsü olmaz..
    Cevapla
  • Beşiktaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Gomis sempatik ve efendi bir futbolcu Allah yardımcısı olsun , olağan sakıncalı bir durum yokmuş bu iyi
    Cevapla
  • Rûzigâr 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı iki kere okumadan yorum yapılmaması çok doğru olur.
    Cevapla
  • 19_FB_07 6 yıl önce Şikayet Et
    bayılan bir oyuncuyu maça devam ettirmek ancak Türkiye de olurdu oldu da..
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı okumadığına eminim bu arkadaşın, yok okuyup da bunu yazıyorsa o daha büyük sıkıntı :)
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocam ya neden bilime bilgiye saygımız yok. Açıklamayı yapan bu işe emek veren bir doktor. Halen bayılan oyuncu anca Türkiyede devam eder gibi demogojik laflar ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle