Terim'den sürpriz! 'Neden oynamasın'

Şampiyonlar Ligi'nde Türk Telekom Stadyumu'nda Lokomotiv Moskova'yı ağırlayacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi.

Terim'den sürpriz! 'Neden oynamasın'
Terim'den sürpriz! 'Neden oynamasın'
GİRİŞ 17.09.2018 21:19 GÜNCELLEME 18.09.2018 07:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde;

"Galatasaray'da tekrar yola çıktığımızda, gazeteci arkadaşlar hedefiniz ne diye sormuşlardı. Şu anda dünya büyüklüğünde bir hayalim var, olur ya da olmaz. Hep içimde 'Neden olmasın?' var.

 

 

Olur veya olmaz ama hep içimde neden olmasın var. Hiç kolay değil tabii cezalıyız, eşit şartlarda değiliz. Herkes 25 kişilik liste verirken biz 21 kişilik liste veriyoruz. Bunlara rağmen neden olmasın diyorum.

UEFA şampiyonluğu zamanında doğrudan söylemiştim ve tepkiler almıştım o zaman. Ben sadece neden olmasın diyorum. Galatasaray, gidiş-gelişle adlandıracağım yer değil. Benim için tek gelişli bir yer Galatasaray. Ben bir defa Galatasaray'ın olması gereken ligde olduğunu düşünüyorum. Esası bu aslında..."

"BİRİNCİ DE OLABİLİRİZ, DÖRDÜNCÜ DE"

"İfade edildiği gibi kolay değil, dengeli bir gruptayız. Öyle diyelim. Tüm takımlar, kendi liglerinde elde ettikleri başarılarla buradalar. Ekonomi, oyuncu profili, performans açısından Şampiyonlar Ligi'nin içindeki takımlar arasında ciddiye alınması gereken grubumuz var.

Birinci de olabiliriz, dördüncü de. Öyle bir grup. 'Şu ikisi favori, bu ikisi zor çıkar' gibi cümleler kuramayız. O yüzden dengeli bir grup. Biz 21 kişilik kadroyla gruptan çıkmayı deneyeceğiz. Onların 25 kişilik kadroları var."

"EMRE AKBABA'NIN OYNAMASINI BEKLİYORUZ"

''Emre Akbaba'nın yarın oynamasını bekliyoruz. Fizik gücü olarak Şampiyonlar Ligi seviyesine yaklaştık. Oynamaması için bir engel yok. Yarına kadar bir şey olmazsa oynayacak.''

"GALATASARAY NASIL OYNAMASI GEREKİYORSA ÖYLE OYNAYACAK"

"Lokomotiv, önemli bir rakip. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler. Fernandes, takımın maestro'su. Fernandes'in maestro olduğunu söyleyebilirim. Eder, Farfan, Corluka, hepsi de önemli ve tecrübeli oyuncular. Güzel bir maç olacaktır. Galatasaray kendi sahasında nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynamayı deneyecek.

Şampiyonlar Ligi'nde oyun her an her şeye açıktır. Bugün değeri €1milyar olan takımların maçlarında da açıktır. Yarın büyük seyirci ile beraber oyuncularımız o frekansı kurduklarında her şey istediğimiz gibi gelişecek inşallah."

"OZAN KABAK NEDEN OYNAMASIN"

"Ozan Kabak yarın neden oynamasın. Son zamanlarda Avrupa'da gençlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Kariyerimde güvendiğim genç oyuncular yüzümü kara çıkartmadı. Ozan ve Yunus özelinde hep birlikte bekleyip yarın ne olacağını görelim."

"ÖYLE BİR TRANSFER DÖNEMİ YAŞADIK Kİ..."

Grupta alınacak puan hakkında tahmini sorulan Terim: "Hesap yapmayı sevmem. Maça çıkıp mümkünse iyi oynamayı, keyif vermeyi ve keyif almayı severim. Öngördüğüm bir rakam yok. Bir transfer dönemi yaşadık ki, Allah kimseye vermesin. Daha yeni yeni kendimize geliyoruz.

Ne zaman hesap yaparız? Olay kritik noktaya gelirse o zaman yaparız ama kazanıp kazanıp çıkmak varken niye hesap yapalım?"

"GALATASARAY, BU KONUDA AYRIŞAN BİR MARKA"

"Galatasaray, Türk futbol tarihinde Avrupa'daki konumu ve geçmiş başarıları ile başka bir marka. Benim bütün isteğim, bu ligde varlığımızı sürdürmeye devam etmeli artı her sene de üzerine koymalıyız. Galatasaray bu konuda ayrışan bir marka."

"NAGATOMO ÖRNEK BİR KARAKTER, İNSAN"

"Nagatomo, dünyadaki her teknik adamın çalışmak isteyeceği bir oyuncu, bir insan ve çok örnek bir karakter. Ben kendimi çok şanslı sayıyorum böyle bir oyuncuyla çalıştığım için. Hep ek antrenman yapar. Erken gelir, geç gider. Evinde böyle... Mükemmel bir profesyonel olduğu kadar son derece duygusal. Herkesin örnek alması gereken biri. Japonya'ya daha sempatik bakıyoruz belki ikinci oyuncumuzu da alabiliriz.

"SEMİN ÇOK SAYGI DUYDUĞUM BİR HOCA"

"2002/03'te karşılaştık, orada kazandık, burada onlar yendiler. Semin'in de dördüncü gidiş-gelişi, tabii benim gidişim yok, Galatasaray'a geliş tek taraflı. Saygı duyduğum bir hoca, kendisiyle tekrar karşılaşmaktan memnunum. Hem kendisine hem takımına saygı duyuyorum."

YORUMLAR 6
  • taraftar 42 5 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaraya başarılar dilerim. Hocam daha baştan kıvırmayalım onlar 25 de biz 21 diye 50 kişide olsan sahada devamlı 11 kişi oynar taktikleri bir kişi verir o kadar
    Cevapla
  • menajer cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    fatih terim büyük hoca galatasaray ve ve milli takım için büyük şans böyle bir hoca bir daha zor gelir kiymetini bilmek lazım
    Cevapla
  • ist34 5 yıl önce Şikayet Et
    bir beşiktaşlı olarak galatasaraya başarılar dilerim!!
    Cevapla
  • xyz 5 yıl önce Şikayet Et
    bu boş teneke yıllardır bu ülkede milyon dolarlar kazanıyor çiftlik bank magduruyuz diyenler neyse bu adama imparator diyenlerde aynı kategoride beyin yapıları aynı )
    Cevapla
  • zyx 5 yıl önce Şikayet Et
    İmparator dediğimiz kişi bu ülkeye gelmemiş kupaları getirdi doğrudan veya dolaylı olarak. Ama sende bunu anlayacak beyin malesef yok.
    Cevapla
  • baloncu tayyip 5 yıl önce Şikayet Et
    baloonn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle