Albayrak'tan Arda Turan ve 'Fener Ol' sözleri

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, yaşadıkları şampiyonluk sürecine ilişkin CNN Türk'e konuştu.

Albayrak'tan Arda Turan ve 'Fener Ol' sözleri
Albayrak'tan Arda Turan ve 'Fener Ol' sözleri
GİRİŞ 25.05.2019 11:37 GÜNCELLEME 25.05.2019 11:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, CNN TÜRK'te katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Abdurrahim Albayrak, Galatasaray'da yaşadıkları şampiyonluk ve öncesinde yaşananalar için; "Ben Galatasaray yöneticiliğini kalpten yapıyorum. Galatasaray benim çocukluk aşkım. 30 milyon Galatasaraylı vardır, yönetim kurulundaki 15 şanslı insandan biri benim. Yönetici olduktan sonra o masanın kıymetini bilmek lazım. Galatasaray'da nereye geldiysem, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Futbolcuların bir dediğini iki etmedim. Hayatım sadece bir kere futbolculara yalan söyledim. O da Bülent Korkmaz'a. Bir prim mevzusu vardı. 'Primi getireceğim' demiştim ama getirememiştim. Sonra hemen bir gün sonra getirdim." dedi. 

"BİZE DÜŞMANLIK, KISKANÇIK YAPTILAR"

Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde de görev alan Albayrak, o dönem yaşananlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Albayrak; "Ünal Aysal döneminde yeniden göreve başladım. Fatih Terim konusunda ısrar ettik. Ünal Başkan'ın kafasına başka isimler koymuşlar. Ancak, bizim baskımızla Fatih Terim'i getirttik. Hoca o dönem ayrılmasa, Galatasaray şu an borçsuz, mülkü olan, rahat bir kulüp olurdu. Başkanın o zaman yanında olan arkadaşlar, Fatih Terim'i göndermenin yollarını arıyordu. Galatasaray'a çok büyük düşmanlık ettiler. Kıskançlık yaptılar." ifadelerini kullandı.

Abdürrahim Albayrak, mevcut durumda görev aldığı Mustafa Cengiz yönetimi ve Duygun Yarsuvat döneminde geçirdiği dönemlerle ilgili "Sonra ben ayrıldım, hoca da ayrıldı. Bir gün Duygun Yarsuvat aradı, 'Galatasaray'ın sana ihtiyacı var' dedi. 'Futbolun başında iki ayrı baş olursa' bu iş olmaz dedim. O kadar güzel konuştu ki beni ikna etti. O sene de Prandelli'yi gönderip, Hamza Hoca'yı getirdik. Mustafa Cengiz'le göreve geldiğimizde durum çok kötüydü. Eski futbolcular temlik koydurmuştu. Gözümüzü kırpmadan bu yükün altından kalktık." açıklamasını yaptı.

"EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM OĞLUMDU.."

Galatasaray'da şampiyonluk süreci boyunca yaşadıkları sorulan Albayrak, bu süreçte en çok üzüldüğü olayın oğlunun Rize'de yaşadıkları olduğunu söyleyen isim sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Oğlum Yasin, Rize'de darp edildi. Sanıyorum bu olayı mezarımda bile unutmayacağım. O gün benim kollarımı kilitleyip oğlumu kurtarmama izin vermeyen o arkadaşa da buradan selam olsun."

"MADDİ SIKINTILAR BİTTİ"

Abdürrahim Albayrak kulübün ekonomik durumu hakkında geldiklerinde durumun kötü olduğunu belirerek; "Geldiğimizde beri personel maaşlarını bir gün bile aksatmadık. Ben çalışan kişinin maaşını ödemeden, 'Kızım bana çay getir' diyemem. Ben öyle karakterde bir insan değilim. Mali anlamda şu an en iyi durumda olan kulüp Galatasaray. Galatasaray kâr ediyor. UEFA'nın bütün kriterlerini Galatasaray karşıladı. Yazılı olarak da tescil edildi. Şampiyonlar Ligi'nde olacağız. Mali sıkıntımız bitti. Teşekkürlerin en büyüğü tabii ki taraftarlara. Her zaman maddi ve manevi bizlere destek oldular." dedi.

Fatih Terim'in Galatasaray'da başkan olması hakkında sorulan soruya da cevap veren Albayrak: "Neden olmasın? Hocamız çok büyük bir Galatasaraylı. O Adana Demirspor'da oynarken, ben Adana'da askerlik yaptım. Bir aile olduk. Bizim aramızda asla kıskançlık olmaz. " açıklamasını yaptı.

"ARDA HAKKINDA BİLGİM YOK"

Galatasaray'da transfer konularına da değinen Albayrak, Arda Turan transferinin sorulması üzerine  "Benim bilgim dahilinde bir şey yok. Hocamızla da bu konuyla ilgili tek bir kelime konuşmadık. Ben de basından görüyorum. Şu an Başakşehir'in futbolcusu." cevabını verdi.

"NİHAT AĞABEY'İ ÇOK SEVİYORUM"

Abdürrahim Albayrak, 1 Haziran tarihinde yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi için değerlendirmelerinde; "Nihat Ağabey'i (Özdemir) çok seviyorum. Fenerbahçe şapkasını bir kenara koyacaktır. Kendisiyle dün görüştüm. Bugün kupa töreninde inşallah kendisi de olur. Çok iyi biridir. Ancak, bizi de temsil edecek, bizden insanların da olmasını istiyoruz." dedi.

'FENER OL' SÖZLERİ: "ALLAHA ŞÜKÜR..."

"Fener Ol gibi bir kampanya yapma düşünceniz var mı" şeklinde gelen soruya Albayrak, "Bizim öyle bir düşüncemiz yok, Allaha şükürler olsun. Localar yoluyla hallediyoruz. Yurtdışından bir arkadaştan rica ettik. 2 yıllık loca aldı. Günlük ihtiyaçları böyle karşılıyoruz." yanıtını verdi.

"F.BAHÇE GELECEK SEZON ÇOK FARKLI OLACAK"

Fenerbahçe'nin bu sezon sergilediği başarısız performansın sorusunu Albayrak, "Ali Koç, çok büyük bir iş adamıdır. Gelecek sezon çok farklı olacağını düşünüyorum. Daha iyi bir Fenerbahçe bekliyorum. Aziz Bey de ilk geldiği dönemde başarısız oldu ancak sonra başarıyı yakaladı. Gelecek sezon çok farklı bir Fenrebahçe olacaktır." sözleriyle yanıtladı.

 

 

YORUMLAR 14
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Albayrak efendi ben senin yerinde olsa Rize -GS maçına gitmezdim.gidersen öyle olur işte
    Cevapla
  • gfbd 4 yıl önce Şikayet Et
    galatasaray 1982-1983 yılında şike yapmıştı aynı şikeyi gene yaptı başakşehir in hakkını yediler bir fenerli olarak başakşehiri kutluyorum galatasarayı değil haram kupayı bir tek galatasaray yapar ama eninden sonunda gene şikeleriniz ortaya çıkar şikesaray
    Cevapla
  • M~E~T~İN 4 yıl önce Şikayet Et
    Başakşehir'in birtek Fener maçında Var Sistemi arıza yaptı onun haricinde hangi maçta hakkı yendi
    Cevapla
  • 1905 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekemeyen anten taksın
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    haksiz sampin oldunuz.Yakismadi size
    Cevapla
  • Körfez 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bileklik bile satamayan adamlara bak hele!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle