Cengiz'den Ali Koç ve Fikret Orman'a sert yanıt!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Koç'un TFF Genel Kurulu'nda Fatih Terim'e yaptığı tazminat göndermesine cevap verdi.

Cengiz'den Ali Koç ve Fikret Orman'a sert yanıt!
Cengiz'den Ali Koç ve Fikret Orman'a sert yanıt!
GİRİŞ 01.06.2019 14:49 GÜNCELLEME 01.06.2019 14:54
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda TRT Spor'a özel bir röportaj verdi. Cengiz, Ali Koç ve Fikret Orman'ın açıklamalarına cevap verdi.

 

 

"Siz eğer bir çalışanın sözleşmesini tek taraflı feshederseniz, tazminatı ödemek zorundasınız. Hocamız haklı olarak tazminat istedi. Sayın Ali Koç, devletten sonra en büyük işverenlerden biri. Kendisi tek taraflı bir tasarrufta bulunduğunda tazminat ödemiyor mu? Ali Koç'un sözlerine çok şaşırdım. Fatih Terim futbolun 1 numarası. Terim parayı da Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı." dedi.

"Fikret Bey'in böyle bir açıklama yaptığına inanamadım"

 

 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF Seçimli Genel Kurulu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mustafa Cengiz, Fikret Orman hakkında şöyle konuştu: Kulüpler Birliği Başkanı, Beşiktaş Başkanı Fikret Bey'in böyle bir açıklama yaptığına inanamadım. Sözlerinin çarpıtıldığını düşündüm ama izledim ki öyle konuşmuş. Yenilgiyi hazmetmek bir meziyettir. Konuşmalarımıza dikkat etmek zorundayız. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, nefret yüklü söylemleri kendi başarısızlığımızı örtmek adına söylemekten imtina etmeliyiz. Rakibe saygı, kendine saygıdır. Saygının temelinde edep vardır. Aklın, ziyneti edeptir.Yöneticiler konuşurken öfkelerini dizginlesinler, lütfen bunu sahaya dökün. Maalesef Türk futbolunda yanlış söylemler, eksik ifadeler oluyor. Ömer Hayyam'dan bir rubai geldi aklıma, "Gir cahille tartışmaya, gör cehennem neymiş".

Fikret Orman ne demişti?

"Hakem hatalarının şampiyonu belirlememesi gerekiyor. Son iki sezonun şampiyonunu hakemler belirledi. Geçen seneki Galatasaray-Alanya maçı şampiyonu belirledi. Ümit Öztürk'ün o maçtaki performansı hakemlik faciası. Bu sene de Rize-Galatasaray ve Beşiktaş-Galatasaray maçları. Türk futbol tarihine kara bir leke olarak işlendi. Hakemler maçı kafasında oynayıp sahaya çıkıyorlar. Bir hakemin Avrupa'da yönettiği maçla Türkiye'de yönettiği maç arasında fark oluyor. Gücün değil, sahada adaletin olduğu bir düzenin olması lazım. Benim çözümüm gençler. Hakemler hata yapabilir ama art niyetli hatayı herkes görüyor."

YORUMLAR 38
  • Helal 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Başkan...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ali KOÇ işçi çıkardığı zaman kendi parasından veriyor tazminatları ama tff imPARAtor lakaplı çakma kabadayıya devletin parasından tazminat ödedi. Haram olsun...
    Cevapla
  • Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana da dert olsun...
    Cevapla
  • FLIPPER 4 yıl önce Şikayet Et
    tarafsız olarak izlendiğinde geçen seneki alanya-gs maçı ve bu sene ki rize-gs maçında ki hakem kararlarının hata olmadığı çok açık ,ne tesadüftür ki 2 maçta da gs 2-1 yenik iken , maçı hakem faciasıyla çevirdi 3-2 aldı.2 sezondur bu iki maçta lig bitti.bu sene VAR'a rağmen bunu yaptılar.bunun adı çekememezlik değil,maalesef futbola müdahale.kimin için yapılırsa yapılsın yazık.inanın bu yapılanlar gs'ye yapılsa onlar da isyan eder.maalesef boşu boşuna maç gidip izliyoruz...
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sene galatasaraya karşı birçok maçta böyle hatalar yapıldı. Galatasaray bunlara haklı olarak tepki gösterdi ancak 17 kulüp birlik oldu ve böyle hatalar olur dediler. Kendi başlarına gelince hakemler şampiyonu tayin ediyor diyerek utanmazca sefilce tepkiler verdiler. İkincisi beşiktaş maçında yapılan hata taç atışının galatasaraya verilmesidir. Bu pozisyonun daha vahim olanı ingilterede m.city maçında gerçekleşti ve hakem görmedim dedi futbolcular konuyu kapattı kimse itiraz etmedi. Üstelik galatasaray maçındaki taç olayı kamera görüntülerinden bile net olarak anlaşılamayan bir pozisyon. İkiyüzlülük yapmayın Galatasaray bileğinin hakkıyla şampiyon oldu.
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin Nihat başkanınız bu sene de fbyi kümede tutar. Hadi iyisiniz bu sene de kümede kalma garanti.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    butun takimlar galatasaraya karsi. haha kiskanmayin calisin sizinde olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle