Galatasaray'dan Nihat Özdemir'e cevap!

Galatasaray, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in basın toplantısı sonrasında resmi sitesinden takım harcama limitiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Galatasaray'dan Nihat Özdemir'e cevap!
Galatasaray'dan Nihat Özdemir'e cevap!
GİRİŞ 06.02.2020 16:25 GÜNCELLEME 06.02.2020 16:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Galatasaray'dan yapılan açıklama şu şekilde:

 

 

Başkanımız Mustafa Cengiz’in 3 Şubat 2020 tarihinde beIN Sports kanalında yaptığı açıklamaların ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir’in 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı basın toplantısında görüşlerini belirttiği takım harcama limiti konusuyla ilgili ek açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Kulüplerin 2 Eylül 2019 tarihinde TFF tarafından açıklanan takım harcama limitleri, Kulüp Lisans Talimatnamesi’nin EK XII-G (Takım Harcama Limitinin Artırılması) maddesine dayanarak artırılabilmektedir. Bu maddede takım harcama limiti artırım son başvuru tarihi 15 Aralık, takım harcama limiti artırım gerekçeleri de hedeflenen gelir artışı, sermaye artışı, UEFA müsabakalarına katılım ve transfer faaliyetlerinde gelir fazlası olmak üzere 4 konu olarak açıkça belirlenmiştir.

 

 

Takım harcama limitlerinin açıklandığı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra bir kulübün özellikle finansman işlemlerine dayanarak limit artırım başvurusunun devam ettiği ve bu limit artırım başvurusunun Ek-XII G maddesine göre dayanaksız olmasına rağmen TFF tarafından kabul edildiği açıklanmıştır. TFF Başkanı Nihat Özdemir, 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı basın toplantısında bu kulübe limit artırımı yapıldığını açıkça ilan ve beyan etmiştir. İlgili Ek-XII G maddesi açık bir şekilde ortadayken, TFF’nin limit artırımını hangi gerekçeyle yaptığı anlaşılmamaktadır. Bu tespit yapılırken, TFF’nin 9 Aralık 2019 tarihinde Kulüp Lisans Talimatnamesi’ne eklediği ve 20 Aralık 2019 tarihinde Kulüp Lisans Talimatnamesi’nden çıkardığı Ek-XII G.5 maddesi de göz önünde bulundurulmaktadır.

Bu tespitler doğrultusunda TFF Başkanı Nihat Özdemir’in 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığı açıklamaların yetersiz olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız. TFF’yi takım harcama limitlerinin açıklandığı 31 Aralık 2019 tarihinden sonra kulüplere yapılan takım harcama limiti revizyonlarının Ek-XII G maddesinin dört alt başlığından hangisine dayanarak yapıldığını açıklamaya ve transfer döneminin kapanmasıyla beraber kulüplerin nihai takım harcama limitlerini ilan etmeye davet ediyoruz.

YORUMLAR 17
  • turker 4 yıl önce Şikayet Et
    Paraları bitti mi başlıyorlar ağlamaya Cengiz önce vergi borçlarınızı ve devlete yaptırdığınız stadın bir parasını ödeyin
    Cevapla
  • Doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    cimbomun fetöcü futbolcular dönemindeki şampiyonlukları elinden alınsın.çünkü hepsinin altından kötü kokular yayılıyor.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamda fenerbahçe takıntı haline gelmiş. Çözümsüz vaka...
    Cevapla
  • X men 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların işleri güçleri Fenerbahçe başka birşey değil. Gün gibi aşikar. Bakın bunların fetö cü futbolcuları amerikada keyiften fink atıyor.
    Cevapla
  • Fenerli 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz fatih terimle askeri ücret üzerinden sözleşme yapın sonra da çıkıp biz dürüst davranıyoruz demek ne kadar arsızca sen önce başkan gibi davranan teknik direktörünü zaptet sonra çık açıklama yap Mustafa Cengiz bey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle