Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a gönderme! 'Hakemlerden şikayet eden arkadaşımız...'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un basın toplantısıyla ilgili konuştu.

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a gönderme! 'Hakemlerden şikayet eden arkadaşımız...'
Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a gönderme! 'Hakemlerden şikayet eden arkadaşımız...'
GİRİŞ 20.02.2020 14:52 GÜNCELLEME 20.02.2020 14:52
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un çarşamba günü yaptığı basın toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

İŞTE MUSTAFA CENGİZ'İN AÇIKLAMALARI...

2 saati dinlediğim zaman aklımda kalan şu; Pazar günü derbi maçı var, ben o maçtaki hakemi nasıl etkilerim? Mağdur durumda olduğumu kamuoyuna nasıl anlatırım? Hakemi nasıl baskı altına alırım, TFF'yi nasıl baskı altına alırım? Benim, Ali Koç'un basın toplantısından anladığım bu. Bir maçı kazanmak için, TFF'yi ve yönetim kurulu üyelerini zan altında bırakarak, tüm hakem camiasını zan altında bırakarak ne elde edebilirsiniz? Ben o hakemin bizim maçımızda bilinçli olarak hata yapmasını asla istemem, dilemem, bizden uzak olsun.

 

 

Bir maçın gidişatını etkilemek için saatlerce konuşmak kimseye fayda sağlamaz. Kadıköy'de hakemin kafasına cisim atıldı, maçı ertelemediler, bu olay bile hakemleri kaç yıl geriye attı, düşünün! Türk milleti adildir, siz de bu hasetleriniz için Türk milletinin adilliğini yok etmeye çalışamazsınız.

"Bunu yazıyorsanız, hakemleri eleştiremezsiniz!"

Bugün hakemlerden şikayet eden arkadaşımız (Ali Koç), Kulüpler Birliği'nin geçtiğimiz sezon yayınladığı bildiriye imza atmadı mı, bu bildiriyi yazmadı mı? Bunu yazıyorsanız, hakemleri eleştiremezsiniz! Hakemleri sürekli yıpratmaya, insanları sürekli zan altında bırakmaya hakkınız yok! Biz de yıpranmış hakemlerin devam etmesini istemiyoruz, gördüğünü çalan genç hakemler olsun, adil olsun, adalet dağıtmaya çalışmasın! Biz Collinalar istiyoruz, Collinalar bekliyoruz! Artık yıpranmış hakemlerle yürümeyelim, sahneyi genç hakemlere bırakalım dedik. Hata yapacaksa onlar yapsın, ama gördüğünü çalsın. Adil olsun, eyyamcılık yapmasın. Onun da bir yaşamı var, ailesi var, rızkı var. Biz onun genel kabul edilebilir olmasını istiyoruz.

"Benim için karşılanmak önemli değil"

Ben, Kadıköy'e 2 yıldır gidiyorum ve karşılandığımı da hatırlamıyorum! Turnikeden geçiyorum, taraftarın içerisinden geçiyorum. Bir olumsuzluk olmadı. Fenerbahçe'nin taraftarı centilmendir. Eleştirileri asla Fenerbahçe camiasına, taraftarına yapmıyoruz. Bize bir saldırıda bulunulursa, ona yanıt veririz. Öbür yanağımızı çevirmeyi biz pek sevmiyoruz. Bir karşılanma da beklemiyoruz. İlk geldiğimizde yemek daveti yaptık, katılmadılar. Saygı duyduk. Loca istediler, verdik. Onlar verir mi? Vermezse de saygı duyarım. Ben oraya camiamı temsil etmeye gidiyorum, o temsilde bulunmak durumundayım. Benim için karşılanmak önemli değil, benim taraftarımın nasıl karşılandığı önemli.

"Mohaç Meydan Muharebesi'ne gitmiyoruz"

"Yüksek sesli hoparlörden ses verirsen, beni istersen altın tahtla karşıla, hiçbir önemi yok. Benim 500-600'e yakın taraftarım duyma zorluğu yaşadı. Gözlemci gelince hoparlörün sesi kısılıyor, gözlemci gidince maksimuma getiriliyor. Bunu yapmayın. Lütfen taraftarımıza iyi davranın. Bu bir spor müsabakası, Mohaç Meydan Muharebesi'ne gitmiyoruz. Yeneriz, yeniliriz. Fark yeriz, fark atarız. Bunlar olabilir, bunlar güzellikler. Bunu gerginliğe yöneltmeyelim, düşmanlığa yöneltmeyelim. Gülelim, takılalım."

YORUMLAR 27
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fener önce başındaki terörist sevici, gezici tipten kurtulsun. Normal bir adamı başkanlık makamına getirsin de Cengiz başkan ne dedi iyi mi dedi ... vs o işe sonra bakılır.
    Cevapla
  • Ercan EKER 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanginize ne desem bilmiyorum. Milletin futbol sevgisini bitirme noktasına geldiniz. İkinizin de birbirinizden farkı yok. Al birini vur ötekine.
    Cevapla
  • vatan severim 4 yıl önce Şikayet Et
    var kayıtları elimizde diyordu sayın Albayrak Alicengiz oyunu yapmayınız.madem o kadar delikanlısınız açıklayın
    Cevapla
  • CERVANTES 4 yıl önce Şikayet Et
    GS yöneticileri sürekli konuşuyor. Tahrik ediyor. Bunu her sezon yapıyor. Ortamı gerip işlerini hallediyorlar. Altı maçta 18 puan çok garip. Ligi birinci bitirenin kasaya 250 milyon giriyor. Bazı kulüplerin yaptığı bu oyuna karşı, diğer kulüplerin karşı strateji geliştirmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • taraftar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Namoğlu projesi işinize geliyor. Türk futbolu böyle gelişmez. Sonra gidersin avrupaya PSG den Real Madridden 5-6 yersin gelirsin. Başakşehir in önünü hakemlerle kestiniz onlar hala Avrupada siz 1 puanla geri döndünüz. Kasıtlı kararlar var ortada gol verilmiyor. Penaltı tekrarlanıyor. sizin aleyhinize olan pozisyonlar es geçiliyor. Böyle iyi mi? ne oldu bu VAR kayıtları elinizdeydi açıklayacaktı Abdurahim gerçekleri konuşmak işinize gelmiyor demi Ali efendi
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaw neyi konuşuyor içeriğine de baktın mı hiç, yalı çocuğunun boş beleş konuşmalarını, hakemleri spor kamuoyunu etkileme çabalarını eleştiriyor. Hangi yönetici neyi konuşuyor başkandan da mı konuşmasın. Geçen sene konuşanlara kaçar maç ceza verildi hatırla.
    Cevapla
  • koca yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    helal Başkan. onurlu adamsın vesselam.
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok onurlu (!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle