Avrupa Erdoğan üzerindeki etkisini kaybetti

Roger Boyes, Times'taki köşesinde, Türkiye'de darbe girişimi sonrasında yaşananları değerlendirdi.

Avrupa Erdoğan üzerindeki etkisini kaybetti
Avrupa Erdoğan üzerindeki etkisini kaybetti
GİRİŞ 27.07.2016 13:11 GÜNCELLEME 27.07.2016 13:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra demokrasi yanlısı olmak yerine darbe yanlısı bir yayın politikasını benimseyen İngilizler, kendilerinin ve AB'nin hiç bu kadar zayıf olmadığını düşünüyor. Türkiye'nin bu darbe girişiminden sonra daha da güçlendiğini söyleyen İngiliz Times gazetesinde bugün yayınlanan yazı oldukça ses getirici.

Roger Boyes, Times'taki köşesinde, Türkiye'de darbe girişimi sonrasında yaşananları ve bunun Avrupa Birliği'ne (AB) etkilerini değerlendirdi.

"Hiç bu kadar zayıf olmamıştık"

Fransa ve Almanya hükümetlerinin kıtada kontrolü kaybettiğini, Türkiye'nin de artık AB ile işbirliği yapmadığını kaydeden Boyes, "AB neredeyse hiç, bu kadar zayıf görünmemişti" yorumunda bulundu.

Türkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşmasını hatırlatan Boyes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son darbe girişimi sonrası yeniden otoriter bir tavır sergilediğini belirtiyor.

"Erdoğan üzerindeki tüm etkimizi kaybettik"

"Avrupa Birliği, vize muafiyeti karşılığında Türkiye'den Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklikler yapmasını talep etmişti. Erdoğan ise Avrupa'ya rest çekti. Ülkesinin AB'ye girişini hızlandırmakla da pek ilgili değil. Onun üzerindeki tüm etkimizi kaybettik. Erdoğan havuçları yedi, sopaları ise kırdı"

Roger Boyes, geçtiğimiz yıl yazdığı bir yazıda ise 'Türkiye'yi Avrupa'nın hasta adamı' ilan etmiş Türkiye'nin AB'ye alınmasının, AB için kötü olacağını savunmuştu. Boyes'un bugün yazdığı yazıda ise, bu ifadelerin tam tersi yer alıyor ve Türkiye'nin kaybedilmesinin AB siyaseti için büyük bir sorun çıkacağı belirtiliyor.

YORUMLAR 5
  • Ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Halk dolarlarını bozdurup TL ye sahip çıkıyor, sayfalarınızdaki kapitalfx reklamları halkın bu durusuyla örtüşmüyor, "dolar yukseliste" gibi haber görünümlü reklamları yakışmıyor!
    Cevapla
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke dogru olsa bu yazıdakiler ama hiç öyle gözükmüyor siyasilerimiz ab den bir türlü vazgeçemiyor zaten artık kimse siyasileri anlayamıyor
    Cevapla
  • 1289 7 yıl önce Şikayet Et
    Can alıcı yorum: "Erdoğan, havuçları yedi, sopaları kırdı!!"
    Cevapla
  • reşat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyın..İnşallah daha güçlü bir Türkiye göreceksiniz
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin aleyhi için çalışanlara Allah cezayı elbette verecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı