Sözcü gazetesinden Hz Peygambere hakaret

Sözcü Gazetesi’nde muhabir Ali Ekber Ertürk imzasıyla yayınlanan haberde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sol elle yemek yemekle ilgili verdiği fetvalar konusundaki haberinde Hz. Peygamber’in hadisi şerifindeki ifadeleri skandal başlığıyla duyurması tepki çekti.

Sözcü gazetesinden Hz Peygambere hakaret
Sözcü gazetesinden Hz Peygambere hakaret
GİRİŞ 03.02.2018 16:25 GÜNCELLEME 03.02.2018 16:27
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi Diyanet’ten bir skandal daha: Sol elle şeytanlar yemek yer” başlıklı haberde Hz Muhammed’in hadislerine dil uzattı. 

Haberde şu ifadelere yer verildi:

 

 

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun, “Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?” sorusuna verdiği yanıt, Diyanet’in internet sitesinde yer alıyor. Diyanet bu soruya şu cevabı verdi:

HZ. PEYGAMBER UYARDI

“Yeme-içmeyle ilgili genel ilkeleri belirleyen Hz. Peygamber (s.a.s.), sol elle yeme-içmeyi hoş karşılamamıştır. Nitekim o, bu konu üzerinde önemle durmuş; şeytanların sol elle yiyip içtiklerini haber vererek ümmetini uyarmış ve çocuklara sağ elle yemek yemeyi öğretmiştir.

Hz. Peygamber'in sağ elle yeme ve içme konusundaki tavsiye ve irşadlarına uymak her Müslüman'ın vazifesidir. Bu nedenle anne ve babaların çocuklarına diğer yemek adabıyla birlikte sağ elle yeme ve içmeyi de öğretmeleri gerekir. Fizikî bir engel sebebiyle sağ eliyle yiyemeyen kimselerin sol elle yeme içmesinde ise bir sakınca yoktur.”

YORUMLAR 118
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Genetiği bozuk bu zihniyet, Turuvalılar gibi içimize girmiş, Allah ve Kuran düşmanları. Üzücü olan ise bircok Müslüman da bu gazetenin temsil ettiği partiyivve o düşünceyi destekliyor olması.
    Cevapla
  • HALIL SOYDAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizler bu ulkeye nerden geldiniz bilmmem;sizler seytanin ulkelerine gidin,alcak vegarib mahluklar;
    Cevapla
  • kara murat 6 yıl önce Şikayet Et
    sözcü demek pkk demek
    Cevapla
  • Mevlut Yaman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar, Şeytan'ın sözcüleri Elbette Rahmanın Resulünün sözlerine karşı çıkıp muhalefet edecekler..Bu aşağılıkların görevi İslam ve Müslümanları aşağılamak..
    Cevapla
  • Sıradan biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı, adından utan... Ya da adını değiştir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı