ABD gazetesi Erdoğan'ı hedef aldı

Türkiye'de genel seçimlere üç gün kala dış basında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a belki de en sert eleştiri Amerikan The Wall Street Journal gazetesinden geldi.

ABD gazetesi Erdoğan'ı hedef aldı
ABD gazetesi Erdoğan'ı hedef aldı
GİRİŞ 09.06.2011 11:16 GÜNCELLEME 09.06.2011 11:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Gazete bugunkü başyazısında Erdoğan'ı, daha önce dünyayı birkaç milyon Yahudi'nin kontrol ettiğini söyleyen eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e benzetti. "Boğaziçi'ndeki Mahathir" başlıklı yazı, Erdoğan'ın Türkiye'de popüler bir kişi olduğu ve kamuoyu araştırmalarına göre Pazar günü mecliste rahat bir çoğunlukla görevde üçüncü dönemine başlayacağı tespiti ile başlıyor.

Ancak Wall Street Journal Erdoğan'ın, kendisini eleştirenlere tavrına dikkat çekiyor. Gazete Başbakan'ın geçen haftaki başyazısı sonrası The Economist dergisine yönelik sözlerini hatırlatıyor. Dergi, Erdoğan'ın özellikle ekonomideki başarılarını övmüş ancak Türkiye'de seçmene Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gücünün kontrol edilmesi için ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermesi çağrısında bulunmuştu.

Wall Street Journal bugünkü başyazısında Erdoğan'ın şu sözlerine tepki göstermiş: "Uluslararası medya İsrail tarafından desteklendiği için AK Parti hükümetinin devamından mutlu olmayacaktır." Wall Street Journal, Economist'in genelde editoryal yaklaşımının İsrail'e düşmanca olduğunu, buna rağmen Erdoğan'ın bakanlarından birinin Economist dergisinden özür dilemesini istediğini belirtiyor.

Amerikan gazetesinin başyazısı şu sözlerle noktalanmış:

"Sayın Erdoğan, bölgesinde lider olmayı ve küresel düzeyde saygı görmeyi arzuluyor. Ancak her köşede Yahudi komploları gördüğünü iddia eden liderler bu statüyü elde edemezler. Sayın Erdoğan'a yönelik bir korku, kendisinin gizlice İslamcı ve otoriter bir proje tasarlaması. Biz bu yargıya direndik. Ancak Türkiye Başbakanı, eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in Yahudi karşıtı çılgın medya teorilerini canlandırdıkça, bu tip endişeleri gidermeyecektir." 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    EYVAH Kİ EYVAH... Zapsunun dediği oluyor sanki
    Cevapla
  • ihsan ataman 12 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar işte. Düşmanımın düşmanı dostumdur... bu kadar basit her şey.
    Cevapla
  • orhan koksal 12 yıl önce Şikayet Et
    İsrail 12 Haziran sonuçlarını bekle. Başbakan israil için az bile söylemiş. Hele seçimler bitsin bu israil tıpış tıpış TC Devletinin isteklerine boyun eğecek. Sıkıştılar, çember daralıyor. Türkiye gibi bir müttefik'in insanlarını sen hiç bir hak hukuk tanımadan katlet, katilleri ödüllendir sonra kendimi savundum ayağına yat. Bunlar sizin iyi günleriniz lanetli millet. Allah (c.c) sizi lanetlemiş, bizim size bir şey yapmamıza gerek yok. Yaradan en iyisini yapar.
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 12 yıl önce Şikayet Et
    merd i kıptiler. Başbakan lafı buradan israile söylüyor amerikadaki, avrupadaki gazete,dergilerden aynı anda hücum ediyorsunuz, bundan ala kanıtımı olur Erdoğan ın dediklerinin.
    Cevapla
  • Mikail E. 12 yıl önce Şikayet Et
    kapak olsun. Basbakan'in Amerika, Avrupa ve Israil ile isbirligi yapiyor diyenlere kapak olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız