Hesaplara giren memurlara dava açıldı

Bartın Defterdarlığı'nda memur olarak çalışırken, aralarında devlet adamı, siyasetçi, gazeteci, işadamı gibi birçok tanınmış kişinin hesaplarına girdikleri iddia edilen 4 kişi hakkında dava açıldı.

Hesaplara giren memurlara dava açıldı
Hesaplara giren memurlara dava açıldı
GİRİŞ 18.03.2013 14:11 GÜNCELLEME 18.03.2013 14:11

Bartın Cumhuriyet Savcılığı, Bartın Defterdarlığı'nda görevli gelir uzmanı Z.N, memur E.G., Bartın Vergi Dairesi'nde şef olan A.E. ve Bartın'dan İstanbul Defterdarlığı'na tayin olan memur D.A.'nın, 2006 yılında şifreleriyle Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezi'ne girerek, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Erdoğan, dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, gazeteciler Fatih Altaylı ve Emin Çölaşan'ın tapu dökümlerine ve banka hesaplarına ulaştığı iddiası edildi. Suç duyurusunun ardından Bartın Cumhuriyet Savcılığı, 4 kişi hakkında geçen yıl 18 Aralık tarihinde soruşturma açtı.

Bartın Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sırımer tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuksuz 4 memur hakkında, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, tanınan devlet adamı, siyasetçi, gazeteci, işadamı gibi birçok kişinin malvarlığı bilgilerine Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezi'ne girilerek, hiçbir yasal dayanak olmadan ve yapılan görev kapsamında bulunmayan sorgulamalar yapıldığı ve elde edilen verilerin üçüncü kişilere aktarılması suretiyle suç işlendiği' iddiaları yer aldı.

4 memur ifadelerinde, soruşturmada adı geçen kişilerin mal varlıklarını merak ettikleri için hesap ve tapu kayıtlarına baktıklarını söyledi.

Bartın Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen davanın ilk duruşması 23 Mayıs günü görülecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı