Diyarbakır'da patlama: 2 çocuk yaralandı

Diyarbakır'da, akraba oldukları öğrenilen iki çocuğun, çöp kutusu yanında oynamaları sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir çocuğun kolu koptu.

GİRİŞ 12.05.2013 12:43 GÜNCELLEME 12.05.2013 16:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da Anneler Günü nedeniyle annesine hediye almak isteyen 3 çocuk, sahipsiz bombaların kurbanı oldu. Annesine alacağı hediyenin parasını çıkarmak için hurda diye topladığı cisimler, Diyarbakırlı Sezgin Onur'un (14) elinde patladı. Onur, patlamada 4 parmağını kaybederken, yanındaki kardeşi ile arkadaşı da yaralandı.

Olay, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde meydana geldi. Aziziye Mahallesi'nde ikamet eden Sezgin Onur (14), kardeşi Yakup Onur'la (10) birlikte mahallede bulunan dere yatağında hurda toplamaya gitti. Çocuklar, topladıkları hurdaları eskiciye satmak için mahalleye getirip ayrıştırmak istedi. Bu sırada patlama meydana geldi. Mahalle sakinleri, elektrik panosunda patlama olduğunu düşündü, çok önemsemedi. Sezgin Onur'un, yaralı eliyle önce komşularına sonra evine koşması üzerine mahalleli patlamadan haberdar oldu. Olay yerine çağrılan ambulans, yaralı çocukları hastaneye kaldırdı. Olay yerine gelen Diyarbakır polisi ise patlamanın olduğu bölgeye güvenlik şeridi çekerek çalışma yaptı.

Yapılan araştırmada, çocukların hurda diye dere yatağından topladıkları cisimlerin el yapımı bombalar olduğu belirlendi. Patlama bölgesinde 3 tane patlamamış basınç etkisi yüksek el yapımı patlayıcı daha bulundu. Çocuklardan Sezgin Onur'un, patlayıcı maddeyi söküp içindeki demirleri çıkarmak isterken patlamanın yaşandığı belirtildi. Patlamada, Sezgin Onur'un sağ elinin dört parmağı koptu. Kanlar içinde kalan Onur, hastaneye kaldırıldı. Onur'un sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Yaralılardan Yakup Onur ile ismi öğrenilemeyen bir çocuğun da durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI: AMCASI, KOPAN PARMAKLARINI TOPLAYIP HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Bir görgü tanığı, Sezgin Onur'un hastaneye kaldırıldığını, geriye kalan parmaklarını ise amcasının toplayarak hastaneye götürdüğünü söyledi. Görgü tanığı, olayı şöyle anlattı: "Sabah çocuklar Anneler Günü için annesine hediye almak için hurda toplamaya gitmişler. Buldukları hurdalarla oynamışlar. Yanında kardeşi de varmış. Benim de kardeşim yanlarındaydı ancak bir şey olmamış. Patlayıcıdan önce biraz duman çıkmış sonra patlamış. Çocuğun dört parmağı kopmuştu, ambulans geldi hemen hastaneye kaldırdı. Geriye kalan amcası, kopan parmakları alıp hastaneye götürdü."

KAYNAK: İHA, CİHAN
YORUMLAR 4
  • ersin 10 yıl önce Şikayet Et
    kutlarım. siyasetçiler reyhanlı için siyaseti bırakırdım masalları anlatırken, ölen fakirler, biten umutlar...
    Cevapla
  • Selim Can 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabın ve şifa niyaz ediyorum. Yaralı evlatlarımıza Allah'tan şifa ailelerine ve milletimize sabır niyaz ederim.
    Cevapla
  • HAKAN HAKLI 10 yıl önce Şikayet Et
    bu süreç nasıl olsa devam etmez diyip susan içimizdeki rantçı çıkarcılar baktılar iş ciddi pkk da çekildi hemen devreye girdiler. geçmiştede olduğu gibi ne zaman güzel bi gelişme olsa içimizdeki şerefsizler ortaya çıkıyor ergenekonun torunları iş başında kendine vatansever diyenler iş başında pkk durduğunda bunlar başlıyor
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Çatlasanız da patlasanız da. Kürt türk, alevi sünni çatışması çıkaramazsınız! Anadolunun hamurunda yok, biz hepimiz imparatorluk torunlarıyoz birlikte yaşamayı iyi biliriz. sağ sol tezgahınızda gördük sizin. Çocuklara allah şifa versin. Ana babalar dikkat etsin. Kardeş kavgası bitmesin diye düm dünya üzerimize çökecek. Psikolojik operasyonlar yapılacak. Boşuna uğraşmayın şerefszler YE-ME-YİZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı