Çocuğu için yanan anne yardım bekliyor

Adana'da gecekonduda çıkan yangında 14 aylık kızını kurtarırken yanan anne yardım bekliyor.

GİRİŞ 07.01.2015 12:53 GÜNCELLEME 07.01.2015 13:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Anadolu Mahallesi'nde yeni yılın ilk günü Samar ve Karakeçili ailelerinin oturduğu birbirine bitişik gecekonduda elektrik kontağından yangın çıktı.

Alevlerin sardığı 2 gecekonduda oturan 8 kişiden 5'i hafif yaralı kurtarıldı, evler ise kullanılmaz hale geldi. Aile fertleri, komşu ve akrabalarına sığındı. Yangın sırasında beşiğinde uyuyan kızı Melike'yi kurtarırken kulakları ve burnu hafif yanan Yasemin Samar, kendilerine uzanacak yardım eli beklediğini söyledi.

Akrabalarının evinde kalan Samar, şöyle dedi:

"Alevleri fark edince hemen beşikte uyuyan kızıma koştum. Alevlerden etkilenmesin diye kıyafetimin altına sokup, kapıya yöneldim. Kilitliydi, dönüp masanın üzerindeki anahtarı aldım. Kapıyı açana kadar, alevler yüzümü ve sırtımı yaktı. Bir kaç saniye daha geç kalsaydım kızımla birlikte yanacaktık. O an, astım hastası olan kızımdan başka bir şey aklıma gelmedi. Evin yanmasının, eşyaların gitmesinin hiç bir önemi yoktu. Gecekondu ve eşyalarımız kullanılmaz hale geldi, ama canımız sağ."

Yangının yaralarını sarabilmek için komşularının destek verdiğini söyleyen Yasemin Samar, "Evimiz 50 yıllık, çatısı da ahşap olduğu için tamamen yandı. Şimdi, kaynak ustası eşim ve akrabamız olan Karakeçili ailesi ile birlikte yaramızı sarmaya çalışacağız. Kış ortasında evsiz kaldık. Bize uzatılacak yardım elini bekliyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • zaferr 9 yıl önce Şikayet Et
    yardım yapılacaksa,böylelerine yapılmalı... çalışmayıp,yada kaçak çalışarak birde üstüne yardım alanlara değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor