Tüp bebek merkezine avanta baskını

Türkiye'nin en büyük özel tüp bebek merkezlerinden birine baskın düzenlendi. Doktorların, bebek isteyen aileleri 2 profesöre yönlendirip komisyon aldıkları ortaya çıktı.

Tüp bebek merkezine avanta baskını
Tüp bebek merkezine avanta baskını
GİRİŞ 11.09.2011 16:32 GÜNCELLEME 11.09.2011 16:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zafer Kütük'ün haberi

Ankara, tıp dünyasındaki vurgunla sarsıldı. Bazı doktorların bebek sahibi olmak isteyenleri 2 ünlü profesöre yönlendirip komisyon aldıkları ortaya çıktı.

Başkent Ankara’da görev yapan bir kadın doğum uzmanının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği ihbar mektubu sağlıktaki büyük vurgunu ortaya çıkardı. Kimliği gizli tutulan ihbarcı, kamu ve üniversite hastanelerindeki bazı doktorların, normal yollardan çocuk sahibi olmak isteyen hastaları bile A....... Tüp Bebek Merkezi’nde görevli Prof. Dr. Hakan Y. ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2’inci Başkanı Prof. Dr. Bülent T.’a yönlendirdiğini, bunun karşılığında da maddi çıkar sağladığını iddia etti.

İhbar üzerine harekete geçen savcılık, konuyu polise havale edince operasyon başladı.

Muhasebe kayıtları vurgunu doğruladı

Savcılığın talimatıyla Prof. Dr. Hakan Y. ve Prof. Dr. Bülent T.'nin ifadesine başvuruldu. 6 çalışanı gözaltına alan polis, tüp bebek merkezinde yaptığı aramada bilgisayar harddiskleri ile muhasebe kayıtlarına el koydu. Ele geçirelen belgelerin ihbarcıyı doğruladığı görüldü.

Kayıtlarda farklı ve hastanelerde görev yapan yaklaşık 500 kadın doğum uzmanı ve üroloğun ismine ulaşıldı. Uzman doktorlara, gönderdikleri hasta başı 500 ile bin lira arasında komisyon ödendiği belirlendi. Prof. Dr. Hakan Y. ifadesinde bu işlemin borç-alacak ilişkisi olduğunu öne sürdü.

Ancak muhasebeci Şefika Ü.'nün ifadesinin çirkin tezgâhı gözler önüne serdiği iddia edildi. Kamu’da bu tür tedavilerin yapılabildiği halde, kadın doğum uzmanlarının mesleki tavassut ve maddi menfaat karşılığı bu yola başvurdukları belirtildi.

Emniyette ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılan Prof. Dr. Hakan Y.'nin, para trafiğini kabul ettiği, Prof. Dr. Bülent T.'nin ise ifadesinde bu tezgahtan haberdar olmadığını ve kısa süre önce bu merkezden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Pazarlamacı gibi hastane dolaştılar

ANKARA polisi tarafından gözaltına alınan 6 hastane personeli arasında bulunan Mehtap P. ile Emel A.’nın sorgusu sırasında ilginç bir ayrıntıya daha ulaşıldı. Mehtap P. ile Emel A.’nın pazarlamacı gibi hastane hastane gezip uzman doktorlarla irtibata geçtiği ortaya çıktı.

Doktorlara hasta yönlendirme teklifi götüren bu iki isimin, rüşvet ilişkisi içine girdiği de belirlendi. Yapılan inceleme de doktor paylarının elden teslim edildiği, Ankara dışında olanlara ise paraların kargo ile gönderildiği tespit edildi. Bir kutu ilaçla bile bebek sahibi olabilecek hastaları tüp bebek merkezine yönlendirdiği öne sürülen doktorlar hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.

STAR GAZETESİ

YORUMLAR 7
  • champion 12 yıl önce Şikayet Et
    halil ibrahim beye. h. ibrahim bey sen heralde doktorsun o hastaneler babanızın malı değil ayrıca babayın hayrınada bakmıyorsunuz bize çıkarınız varsa hastaya bakıyorsunuz yoksa yüzümüze bile bakmıyorsunuz ben senin eline düşeyim bakalım napacaksın birde milleti burda tehdit ediyorsun senin gibileri boşuna dövmüyorlar ayrıca sabaha kadar duran doktor ve personelde bedavaya durmuyor
    Cevapla
  • egemen doğan 12 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan çok var. her ailenin isteği olan çocuk böyle art insanlar yüzünden soyup soğana çeviriyorlar...Sağlık sisteminde çok açık var...böyle insanlar inşallah Allahlarından bulurlar başka birşey demiyorum..
    Cevapla
  • elifff 12 yıl önce Şikayet Et
    Samimiyet. Adı geçen merkeze biz de tedavi amaçlı gitmiştik. Doğru düzgün bir yere geldiğimizi düşünüyorduk. Her şey güzel gibiydi. Tedavi sırasında bir gün doktor Hakan'ı bulamadık. Paşa, tatile çıkmış. Biz de haliyle diğer doktora geçtik. Böyle hassas bir tedavi sürecinde böyle bir olayı yaşamak hoş değildi. Rabbim bu tedavide bize nasip eylemedi yavru. Bu da zaten son tüp bebek macerası oldu. Rabbim tedavisiz bize bir bebek bağışladı. Gitmeden evvel sabretmeyi öğrenmek ve zor olsa da etrafa karşı kulaklarınızı tıkamayı çok iyi bilmek gerek. Rabbim isteyen herkese versin...
    Cevapla
  • metehan yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah ellerine düşürmesin. Allah ellerine düşürmesin yokluklarınıda göstermesin. doktorların büyük bir kısmının derdi hasta veya hastalık değil para. en iyi ev en iyi araba yarışına girmiş durumdalar bu ülkenin kaynakları kullanılarak eğitim görüyorlar ancak gösterdikleri bu paragöz tutumlar karşısında insan çok üzülüyor
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 12 yıl önce Şikayet Et
    prf. olana kadar hastalar kobaydır. hastaların sırtından doktorluk ögrenirler tam verimli olacakları zamanda hiç bir hastaya parasız bakmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum
MSB rakamları duyurdu! Terör örgütlerine son zamanların en büyük darbesi