Ameliyatta doktordan doktora dayak

Kalp rahatsızlıklarının tedavisiyle adını duyurmuş bir hastanenin ameliyathanesinde kalbinde delik olan hastaya operasyon yapılacağı sırada doktorlar kıyasıya bir kavgaya tutuştu!

Ameliyatta doktordan doktora dayak
Ameliyatta doktordan doktora dayak
GİRİŞ 14.12.2011 10:04 GÜNCELLEME 14.12.2011 10:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nin ameliyathanesinde Kalbinde delik olan hastaya operasyon yapılacağı sırada doktorların kavga ettiğı iddia edildi.

İddiaya göre olay şöyle gelişti: Yaklaşık iki hafta önce 'kalbinde delik' teşhisi konulan bir hastaya anjiyo ünitesinde şemsiye yöntemiyle bir operasyon planlandı. Operasyonu Doç. Dr. Mehmet Muhsin Türkmen yapacaktı. Ameliyat, genel anestezi altında gerçekleşeceği için hastaya, '12 saat önce yemek yeme, en az 4 saat önce de su içme' uyarısı yapıldı.

ASİSTANIN BOĞAZINI SIKTI

Hazırlıkların ardından operasyonun yapılacağı anjiyo ünitesine alınan hastayı uyutması için anestezi doktor asistanı Ali Haspolat çağrıldı. Ancak Haspolat, hastanın yarım saat önce iki-üç bardak su içtiğini öğrenince bir süre beklenmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada operasyon için odaya giren Türkmen, hastanın neden uyutulmadığını sordu. Haspolat, 'Su içtiği için uyutamam' yanıtını verince tartıma çıktı. Bunun üzerine Türkmen hastayı uyutmayan asistanı odadan kovdu.

Haspolat direnince önce asistanın boğazını sıkıp yere düşüren Türkmen, ardından da vurmak için üzerine atladı. Gürültü üzerine görevliler kapıyı açınca Türkmen, 'Bana nasıl saldırırsın' diyerek Haspolat'ın üzerinden kalktı. Vücudunun çeşitli yerlerinde izler oluşan Haspolat, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine giderek 5 gün iş görmezlik raporu, 7 gün de psikolojisi bozulduğu için rapor aldı.

"BEN HOCAYIM O ASİSTAN..."

Akşam'ın haberine göre, Haspolat'ın şikayeti üzerine Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Tabip Odası soruşturma başlattı. Haspolat, yaşananları doğrularken Türkmen’'n, asistan doktorun kendisine saldırdığını öne sürdüğü öğrenildi. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ise açıklama yapmaktan kaçındı. Başhekim asistanı, 'Hastaneyle ilgili bir şeyi sizlinle konuşacak değiliz neden sürekli arıyorsunuz' dedi. Bu arada Türkmen'in, 'Ben hocayım, o asistan. Talimatlarımı yerine getirmedi. Üzerime yürüdü, ayağı kayıp düştü. Müdahalede bulunmadım' şeklinde tutanak tuturarak Başhekimliğe verdiği belirtildi.

AKŞAM

YORUMLAR 3
  • sahin 12 yıl önce Şikayet Et
    OLAY TAM LEVENT KIRCALIK. Zavallı hasta...
    Cevapla
  • gercek Turk 12 yıl önce Şikayet Et
    hocaysan hocasın!. Eğer idaalar doğru ise; Anestezi yapan asistan haklı. yeni su içimiş ise adamda anestezi yaparsa bu hasta ölürse kimse o hocadan hesap sormaz. asistanı dövmeside ayrı bir terbiyesizlik. kendi branşı dışında birini dövmesi daha ayrı bir terbyiesizlik.
    Cevapla
  • ışıl Altın 12 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı Hasta. Bütün bunlar olurken o zavallı hastayı düşünüyorum. bademcik ameliyatı da değil ki. kaldı ki bir diş çekimi dahi olsa böyle yapılmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri