Düğün yemeği anne ile oğlunu ayırdı

Bursa'daki sünnet sonrası dağıtılan tavuklu pilavdan zehirlenen anne ile oğlunu ölüm ayırdı.

Düğün yemeği anne ile oğlunu ayırdı
Düğün yemeği anne ile oğlunu ayırdı
GİRİŞ 13.09.2012 15:20 GÜNCELLEME 13.09.2012 15:23

 Bir hafta sonra doğum günü olan 7 yaşındaki Batuhan hayatını kaybetti. Yavrusunu kaybetmenin acısını yaşayan anne, "Ben ve oğlum birlikte yedik.Ben kurtuldum, ama çocuğumu kaybettik" diyerek gözyaşı döktü.

 Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Bağlı köyünde oturan Mustafa ve Hüseyin İ. kardeşler, 9 Eylül'de çocuklarının sünneti için tören tertipledi. Onlarca kişinin katıldığı sünnet düğününde misafirlere tavuklu pilav ikram edildi. Bazı kişilerde mide bulantısı şikayetleri baş gösterince köy muhtarı zehirlenen 14 kişiyi hastaneye götürdü. Düğün için dışarıdan köye gelen misafirlerden de zehirlenenler olurken, ilk müdahaleleri hastanede yapılan hastalar durumlarının iyi olması üzerine taburcu edildi. Bu arada zehirlendiği düşünülen 7 yaşındaki Batuhan Tufan da rahatsızlanarak eve geldi. Bir süre sonra istifra eden çocuk rahatlayınca ailesi hastaneye götürme gereği duymadı. Öte yandan, sünnet düğünü töreni sahipleri düğünden artan tavuklu pilavı komşularına dağıttı. Verilen tavuklu pilavı 3 gün sonra tekrar ısıtıp yiyen Emine ve 7 yaşındaki oğlu Batuhan Tufan'ı ölüm ayırdı. Sabah güçlükle uyanan anne Emine Tufan, oğlunun cansız bedeniyle karşılaşınca yıkıldı. Baba Ali ve kızının ise tavuklu pilavdan yemedikleri öğrenildi.  

Savcılık, yaklaşık 20'den fazla kişinin de zehirlendiği olayla alakalı soruşturma başlattı. Bir hafta sonra 8 yaşına girecek olan Batuhan'ın cesedi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Oğlunun cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen anne gözyaşlarına boğuldu. Tavuklu pilavdan zehirlenen kişiler olduğunu sonradan öğrendiklerini ifade eden Emine Tufan, "Düğün sahiplerinin verdiği yemeği oğlumla birlikte yedik. Ve ikimiz de mahvolduk. Kendim kurtuldum, ama çocuğumu kurtaramadık" diye konuştu.  

Yaklaşık 20'den fazla kişinin de zehirlendiği olayla alakalı jandarmanın başlattığı soruşturma sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü