Hıçkırınca iğneyi yuttu!

Konya'da 28 yaşındaki Mehmet Erbay, yemek yedikten sonra hıçkırınca, kürdan yerine kullandığı yaklaşık 3.5 santimetre uzunluğundaki iğneyi yuttu. Erbay'ın, onikiparmak bağırsağına saplanan iğne hastane operasyonla çıkartıldı.

Hıçkırınca iğneyi yuttu!
Hıçkırınca iğneyi yuttu!
GİRİŞ 18.02.2013 09:23 GÜNCELLEME 18.02.2013 09:23

Ereğli'de oturan ve bir markette çalışan Mehmet Erbay, geçen pazartesi günü yemek yedikten sonra dişini temizlemek için kürdan aradı. Erbay, kürdan bulamayınca da o sırada gözüne çarpan yaklaşık 3.5 santimetre uzunluğundaki iğneyi kullandı. Bu sırada hıçkırınca, kürdan yerine kullandığı iğneyi yuttu.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne giden Erbay'ın yapılan tetkiklerinde iğnenin onikiparmak bağırsağına saplandığı tespit edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya'ya özel bir hastaneye sevk edilen Erbay'a, doktorlar, iğnenin ameliyatla çıkabileceğini belirtti. Ameliyat olmayı kabul etmeyen Erbay, evine döndü. Geçen cuma günü ağrıları artan Erbay, Özel Farabi Hastanesi'ne müracaat etti.

Erbay'ın onikiparmak bağırsağına saplanan iğne Genel Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Bülent Erenoğlu, tarafından endoskopi yöntemiyle çıkartıldı.

İğnenin çıkartılamayacağı düşüncesiyle korktuğunu belirten Erbay, eski sağlığına kavuştu için mutlu olduğunu ve bir daha kürdan yerine başka bir cisim kullanmayacağını söyledi.

Opr. Dr. Bülent Erenoğlu da yapılan tetkiklerde iğnenin onikiparmak bağırsağında enlemesine uzandığını ve her iki ucunun da bağırsağın duvarına saplandığını tespit ettiklerini kaydetti. Müdahale edilmeseydi iğnenin sağa ya da sola kayarak hayati damarlara ve safra yolunda yaralanmaya neden olabileceğine dikkat çeken Opr. Dr. Erenoğlu, "Bu nedenle iğnenin ameliyatsız alınması hasta için büyük konfor oldu. Hasta hayati tehlikesini atlatmış oldu. İğne kanın içinde gezdiği zaman öksürmekle, ıkınmakla kanın içindeki ana damarları yaralayabilir ve ne zaman ne yapacağı belli olmayacak bir pozisyona getirebilirdi. İğneyi ameliyatsız bir şekilde endoskopi yöntemiyle çıkardık" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?