Erdoğan'ın 'Milli içki'sine Karatay'dan destek

Geliştirdiği "Karatay Diyeti" ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, "Ayran çok önemli, geleneklerimizin, dünyanın en sağlıklı içkisidir" dedi.

Erdoğan'ın 'Milli içki'sine Karatay'dan destek
Erdoğan'ın 'Milli içki'sine Karatay'dan destek
GİRİŞ 28.04.2013 11:36 GÜNCELLEME 29.04.2013 09:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya Aile Hekimleri Derneğince (KONAHDER) düzenlenen 3. Aile Hekimleri Ulusal Kongresi'ne katılmak üzere Konya'ya gelen Prof. Dr. Karatay, gazetecilere, Başbakan Erdoğan'ın, "Bizim milli içkimiz ayrandır" açıklamasını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın ayran konusundaki sözlerinin toplum sağlığı için önemli bir adım olduğunu belirten Karatay, annelerden, çocuklarına ayran içme alışkanlığı kazandırmalarını istedi.

Ayranın sağlıklı ve doğal bir içki olduğunu vurgulayan Karatay, şunları kaydetti:

"Ayran çok önemli, geleneklerimizin, dünyanın en sağlıklı içkisidir. Bunu çocukluğumdan beri uygulayan, çocuğuma da uygulatan bir insanım. Bütün hastalarıma, herkese 'en sağlıklı içki, en doğal içki ayrandır' diye zaten söylüyorum. Sayın Başbakanımız da bu şekilde bir açıklama yapmış. Hakikaten çok haklı."

AA

YORUMLAR 1
  • Mütebessim 10 yıl önce Şikayet Et
    Ayran ama hangi ayran?. Ben de gördüm ki, yabancılar da ayranı çok seviyor. Almanı, Pakistanlısı,... kim denerse çok beğeniyor. Amma ve lakin, marketlerde satılan ayran ayran mıdır? Yoğurtların ne kadar sağlıksız olduğunu konuşup duruyoruz, aynı durum ayranlar için de geçerli değil mi? Hey gidi günler, eskiden köyde ayranlar ahşap yayıklarda kaymaktan yağ yapılırken elde edilen bir yan üründü..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor