Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?

Uzmanlar ayakkabı seçiminin çok önemli olduğunu ve ayakkabı seçerken bu hususların göz önünde bulundurulması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?
Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?
GİRİŞ 08.06.2013 11:44 GÜNCELLEME 08.06.2013 11:44

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Altuner, "Ayak ağrısı diye bilinen ağrıların temeli, yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanır. Bana göre ayak ağrısı değil, ayakkabı ağrısı vardır" dedi.

Op. Dr. Mustafa Altuner, günümüzde sık karşılaşılan problemlerden biri olan ayak ağrılarının, iş dolayısıyla uzun süre ayakta kalmaya ve artan obeziteye bağlı olduğuna dikkat çekti. Ayak ağrılarının temelinde kemik olduğu düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Altuner, "Hastalar, 'Topuğum ağrıyor' şikayetiyle geliyor. Her şeyin kemikten kaynaklandığını zannediyorlar. Oysa ayaktaki ağrıların asıl sebebi kemik değil, topuktaki yay yastıklarındaki ezilmeye bağlı inflamasyon. Bunlar kemikle alakası olmayan hastalıklar. Hastalarımız yaşam şekillerini değiştirip önerilerimize uyduktan sonra ağrılardaki azalmayı görüyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bana göre ayak ağrısı eşittir ayakkabı ağrısı" diyen Altuner, yapılması gerekenleri ise şöyle belirtti:

"Ayak ağrılarının temelinde yanlış ayakkabı seçimi vardır. Hastalar sigarayı az içecek, harcamalarından kısacak ve en iyi ayakkabıyı alacaklar çünkü gün boyu ayakkabıyla geziyoruz. Ayağı yormayacak, ortopedik ayakkabı seçilmesi şikayetlerin de azalmasına neden olacaktır. Akşam eve gidildiğinde ayaklar dinlendirilmeli, altına yastık konulmalı, küçük egzersizlerle ayaklar rahatlatılmalı ve buz koyulmalı" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı