Omega 3 kanseri tetikliyor mu?

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlendiği etkinliğe katılan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Omega 3'ün kanseri yüzde 71 oranında artırdığını söyledi.

Omega 3 kanseri tetikliyor mu?
Omega 3 kanseri tetikliyor mu?
GİRİŞ 24.07.2013 17:35 GÜNCELLEME 24.07.2013 17:35

Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nda düzenlediği etkinliğe konuk olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bitki bilimi ile ilgili son yıllarda ortaya çıkan gelişmeleri anlattı. Özellikle bazı ilaçların ve gıdaların insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Saraçoğlu, Omega 3'ün kanseri yüzde 71 oranında artırdığını, kanseri tetiklediğini söyledi. Hamile kalmak isteyen kadınlara ve yaşlılara kemiklerini güçlendirmeleri amacıyla 'Omega 3' verildiğini ifade eden Saraçoğlu, bu durumun dünyada bir furya halini aldığına dikkat çekti. Saraçoğlu, "Bunun ne kadar yanlış olduğu konusunda uyarılarda bulunmuştum. Ama musibet başa gelmeden anlaşılmıyor" diye konuştu.

"TOHUMU DEĞİŞTİRDİLER KISIRLIK ARTTI"

Tüm dünyada programlanmış bazı bilim adamları olduğunu savunan Saraçoğlu, ceplerine bir miktar para konulduğunda zararlı ürünlerin reklamını yaptıklarını öne sürdü. Saraçoğlu, "Allah 'size verdiğim nimetlerimin en temizlerinden yiyiniz' diyor. Buradaki temiz helal anlamındadır. Yani 'fıtratına uygun olanı tüketin' diyor. Şimdi fıtratına uygun bir şey kalmadı. Elma, gazı gideren hazmettirici bir meyvedir. Oysa şimdi elma yiyorsunuz midenizde şişkinlik yapıyor. Eskiden böyle değildi" şeklinde konuştu.

"SERALAR BÜYÜK TEHDİT"

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda tüp bebek merkezlerinin çoğaldığını da kaydeden Saraçoğlu, "Tohumları ve ekinleri değiştirdiler. Tohumu değiştirirseniz kısırlaşırsınız. Domatesin artık tadı tuzu yok. Kesiyorsunuz. Beyaz su çıkıyor. Aç gözlü insan hemen toprağın üzerini kapatıp sera yapıyor. Peki, kuşlar ve böcekler içeri giremeyecekler mi? Hayır. Hızlı büyüsün diye bitkilere hormon veriyorlar. Açık alan tarımı yok. Köylü eskiden 150 dönüm ekiyordu, şimdi '5 dönüm yeter' diyor. Seradakilerin hepsi kısır tohumdan oluşuyor. Domates tohumunu ekiyorsunuz, domates çıkıyor. Ancak o domatesten tohum alamıyorsunuz. Bizi yıllarca uyuttular" dedi.

Konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Saraçoğlu, izleyicilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Günümüzde meyve ve sebzenin geneli organik. Sera uygulamaları sayesinde hem meyve sebze organik hem de sera içine giremeyen haşere, böcek ve kuşların nesli bitiyor. Doğal döngü yok oluyor. Düşünün eskiden salatalıkların odaları saran kokuları vardı. Elma ve kirazlar karında şişlik yapar oldu. Ürünler organik olunca sağlıklı besin azaldı ve doğal olarak kanser yüzde 600 arttı."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!