Obez hastalara tüm mide ameliyatlı tedavi

Bursa'da özel bir hastanede uygulanan tüp mide ameliyatı, obez hastalar için umut oldu. Özel Bahar Hastanesi'nde yaklaşık 1,5 saat süren ameliyatta mide, eninden daraltılıp tüp şeklinde küçültülüyor

Obez hastalara tüm mide ameliyatlı tedavi
Obez hastalara tüm mide ameliyatlı tedavi
GİRİŞ 19.09.2013 11:08 GÜNCELLEME 19.09.2013 11:08

Üç gün içinde taburcu edilen hasta 1 ay içinde 10-25 kilo verirken, 3 ay sonunda ise 30 ile 40 arasında kilo kaybı yaşıyor. Hasta, 1 yıl içinde fazla kilolarının yüzde 90'ından kurtuluyor.

Ameliyatları gerçekleştiren Bahar Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Davut Baykan, morbid obezite ve obezitenin Türkiye'de yaygın hale geldiğini belirterek, obeziteyle birlikte ortaya çıkan hastalıkların kişilerin hayatını tehdit ettiğini açıkladı. Baykan,"Tüp mide ameliyatını laparoskopik yöntemle 'kapalı ameliyat' olarak yapmaktayız. Midenin büyük kurvatür dediğimiz geniş kavisli alanı çıkarıp mideyi tüp şeklinde bırakıyoruz. Mide küçüldüğünden dolayı doyma hissi daha çabuk olmaktadır. Bu yöntemi tercih etmemizin diğer sebebi de düşük risk oranı olmasıdır. Ayrıca fizyolojiyi bozmadan kişiyi zayıflatıyor" dedi.

3 AYDA 40 KİLO
Obezite hastaları için umut olan ameliyatla ilgili bilgi veren Baykan, "Tüp mide ameliyatı sonrası hedeflenen ilk 1 ay içinde 10 ila 25 kilo verilmesidir. Hastalar genellikle üçüncü ayda toplam 30-40 kilo vermiş oluyor. Bu aydan sonra ise kilo verme midenin biraz genişlemesiyle azalıyor. Bundan sonra hastalarımız spor ve aktiviteye başlıyor. Kişi 6 ayda 40-50 kilo veriyor. 1 yıl içinde kişi kendisini obez yapan fazla kilolarının yüzde 90'ından kurtuluyor" diye konuştu.

"AVRUPA'YA GÖRE 3'TE 1 FİYATINA"
Başhekim Op. Dr. Ömer Kurt ise, tüp mide ameliyatının yurt dışında 25-30 bin dolara yapıldığını hatırlatarak, "Bu konuda çok iyi bir noktaya geldik. Yurt dışında 25-30 bin dolara yapılan bu ameliyatı üçte bir fiyatına yapıyoruz. Sağlık turizmi açısından baktığımızda hem Türkiye hem Bursa için çok sevindirici bir husustur. Bahar Hastanesi Bursa'nın tescilli bir markasıdır. Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum ve arzu ettikleri kiloya da en kısa sürede ulaşmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Fazla kiloları nedeniyle ameliyat olan doktor Uğur Duman, "Obez bir hekim olarak fazla kilolarımdan şikayet ediyordum. Hastalarıma diyet tavsiyesinde bulunurken ister istemez, 'Hocam siz niye diyet yapmıyorsunuz?' sorusuyla çok fazla karşı karşıya geliyordum. Yaptığım diyetler sonunda kilolarımı geri alınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Beklediğimden daha hızlı toparladım. Bahar ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması