Dikkat! Köpeğiniz kanser olabilir

Köpekler kanser olduğu zaman ortaya çıkan belirtiler genellikle çok dikkat çekici değildir ve başka bir durumdan kaynaklanıyor olabilir.

Dikkat! Köpeğiniz kanser olabilir
Dikkat! Köpeğiniz kanser olabilir
GİRİŞ 17.02.2017 09:28 GÜNCELLEME 17.02.2017 11:51

Bayılmak
Eğer köpeğiniz bayılır ve kendinden geçerse hemen veterinere gidin. Bayılmak, güçsüzlük ve genel olarak keyifsizlik (kapıda karşılamamak, ilişki kurmamak gibi) köpeklerde kanserin belirtileri arasındadır. Köpek bayılsa ve ertesi gün iyi görünse bile veterinere gitmek gerekir çünkü bu dalakta kanserin belirtisi olabilir.

Öksürük
Öksürük doğrudan kanserin belirtisi olarak düşünülmez. Örneğin küçük köpeklerde soluk borusuyla ilgili problemlerin belirtisi olarak da öksürük görülebilir. Bir veya iki kez öksürüyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Ancak öksürük inatçıysa ve birkaç günden uzun sürerse o zaman köpeklerde kanserin belirtileri arasında sayılabilir

Kilo Kaybı
Köpeklerde kanserin öncelikli belirtisi kilo kaybıdır. Genellikle mide bağırsak kanalında olan bir tümöre işaret eder. Birçok köpek bu kanaldaki tümörler sebebiyle yemek yemeyi bırakırlar ve bu da hızla kilo kaybına yol açar. Kanser, köpeğin normal iştahı yerinde olsa bile kilo kaybına sebep olabilir. Köpeğinizin hızlı veya yavaş kilo kaybettiğini gözlemliyorsanız, veterinerinizden bir randevu alın.

Burun Kanamaları
Burun kanamaları hemen her zaman anormal bir duruma işaret eder. Yaşlı köpeklerde özellikle endişe vericidirler. Burundaki bir kanserin işareti olabilirler. Genç köpeklerde ise yabancı bir maddenin burunlarına kaçması sonucunda ortaya çıkabilmektedirler.

Nöbet Geçirmek
Nöbet geçirmek beyin tümörünün bir işaretidir ve genellikle kanser hastası yaşlı köpeklerde görülür. Eğer köpeğiniz kontrol edemediği çiğneme, bacağın sarsılması, ağzın köpürmesi gibi hareket evreleri yaşıyorsa, nöbet geçiriyor olabilir ve acilen veterinere götürülmelidir.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız