Mesanesinden topuz şeklinde taş çıktı

Kırıkkale'de 81 yaşındaki bir hastanın mesanesinden topuz şeklinde taş çıkarıldı.

Mesanesinden topuz şeklinde taş çıktı
Mesanesinden topuz şeklinde taş çıktı
GİRİŞ 19.11.2011 13:33 GÜNCELLEME 19.11.2011 13:33

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören Halil Karakoç'un mesanesinden çıkan taş, adeta işlenmiş bir süs eşyasına benziyor. Yaklaşık 3 santimetre çapındaki mesane taşı, idrar yapamama şikayetiyle hastaneye gelen Karakoç'un mesanesinden 1 saat süren ameliyat sonunda çıkartıldı.

Ameliyatın ardından ağrı ve şikayetlerinin sona erdiğini söyleyen Karakoç, ''Yıllardır acı veren şikayetlerimden kurtuldum. Çıkan taş gerçekten çok tuhaf, elle işlenmiş gerçek bir sanat eseri gibi. Beni sağlığıma kovuşturan doktoruma ve hemşirelerime, hastane yönetimine çok teşekkür ederim'' dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mahmut İlker Akar, ''Meslek hayatım boyunca bu tür çeşitli ameliyatlara girdim, fakat ilk defa böylesine sanatsal ve estetik görünümlü bir taş gördüm. Aslında ben buradan insanlara bu taşın ilginç olmasından çok şunu da söylemek istiyorum, vatandaşlarımız bu tür hastalıkların oluşmaması için küçük tedbirler alarak sağlıklı yaşayabilirler'' diye konuştu.

Karakoç'un, sağlık durumunun iyi olduğunu belirten doktor Akar, ''Halil amcayı birkaç gün içerisinde taburcu edeceğiz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor