Karın bölgesini inceltmenin yolları

Karın bölgesi inceltilmesi zor bir bölgedir. Egzersiz doğru beslenme ve bazı diğer birkaç pratik çözüm ile bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.

Karın bölgesini inceltmenin yolları
Karın bölgesini inceltmenin yolları
GİRİŞ 20.01.2012 02:10 GÜNCELLEME 20.01.2012 02:10

Fazla kilolar sizin de en büyük sorunlarınızdan bir tanesi olabilir. İster bayan olsun ister erkek olsun fazla kilo hem sağlık için hem de estetik olarak bir rahatsızlık yaratır ve bedeninizde yağ birikimi oluşur. Fazla yağlar vücudun en çok bel çevresinde birikir. Bayanlar 80 cm üzerine erkekler 94 cm üzerine çıktığı zaman karın bölgesinde aşırı yağlanma durumu ortaya çıkar.

Yağlanmaya kötü beslenme, hareketsiz yaşam biçimi ve genler sebep olurken, maalesef bu konuda karın eriten bir diyet modeli yoktur. Karın bölgesindeki yağları eritmeye yönelik birtakım öneriler sıraladık.

İşte karın bölgesini inceltmeye yardımcı olacak önerilerimiz;

- Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine bağlı kalarak vücudun ihtiyacından daha az besin tükettiğimiz zaman yağ depolarındaki yağların giderek yok olduğuna şahit olacaksınız.
- Lokal bir bölge olan karın için özel bir inceltme egzersiz programı yok ama takviye yapabileceğimiz aktiviteler var. Bunlar, yürüyüş, aerobik, plates, yüzme, bisiklet sürmek gibi sportif faaliyetlerdir. Bu faaliyetleri devreye soktuğumuz zaman vücutta kalori sarfiyatı söz konusu olmakta ve yağın fazla olduğu bölgelerde daha çok yağ yakımı başlamaktadır. Çünkü yağın en çok olduğu bölgede çözünmede daha fazla olmaktadır.
- Sadece yağ yakmakla karın bölgemiz incelmez. Ayrıca o bölge için lokal egzersizlerle, karındaki kasları çalıştırarak o bölgenin sarkmasını önlemeniz gerekir.
- Nohut, fasulye, vişne, çilek, böğürtlen ve kuru kayısı gibi besinler tokluk hissi yarattığı için kilo vermemize yardımcı olur.
- Soğuk su içmek kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Çünkü vücudu ısıtmak için ekstra enerji harcayarak kalori yakmaya neden olur.
- Ayrıca sabahları içeceğiniz bir bardak ılık su karın bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur.

Kadınlaralemi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi