DHKP-C büyük emeline ulaşamadı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), şiddet eylemlerini tırmandıran DHKP-C terör örgütünün siyasiler ve üst düzey bürokratlar ile bazı işadamlarına eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

DHKP-C büyük emeline ulaşamadı!
DHKP-C büyük emeline ulaşamadı!
GİRİŞ 24.03.2013 11:05 GÜNCELLEME 24.03.2013 11:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

EGM İstihbarat Daire Başkanlığı, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na bombalı eylem gerçekleştiren DHKP-C'nin yeni eylem stratejisini deşifre etti.

81 İl Emniyeti'ne gönderilen raporda, DHKP-C'nin 30 Mart-17 Nisan tarihleri arasında kuruluş ile devrim şehitleri haftası nedeniyle bir dizi sansasyonel eylem arayışında olduğuna dikkat çekildi.

Örgütün, AK Parti teşkilatları, adliye-emniyet binaları, ABD, İngiltere, İsrail elçilik/konsoloslukları, NATO kökenli şahıs, kurum, kuruluşlar ve siyasilerle üst düzey bürokratlara saldırı planladığı tespit edildi.

İstihbarat raporunda DHKP-C'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten belediye başkanları, kurum yöneticileri ile bazı işadamlarını da "hedef" aldığı yönünde duyumlar alındığına işaret edildi.

Önlemler artırıldı

İstihbarat Daire Başkanlığı'nın uyarısı üzerine AK Parti Genel Merkezi ve teşkilatları başta olmak üzere Adalet Bakanlığı'na bağlı binalar, adliye sarayları, emniyet binaları, yabancı ülkelerin diplomatik misyonları, NATO'ya ait tesisler ile hedef konumundaki belediye başkanlarına dönük koruma önlemlerinin en üst seviyeye çıkartıldı.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 2
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu örgütü destekliyormu?. CHP bu Terör örgütü destekliyorsa bence çok tehlikeli bir siyasi parti konumunda. Çünkü Darbecilerden beklediğini alamadı. terör örgünün arkasında saklanıyor. Bence Sayın Başbakan çok doğru bir söz söyledi. AK Partiyi iktidardan alı koyacak bir ülke çıkarsa CHP kocağına alma değil kalbinin içine bile sokacak. Yeterki AK Partisi yok olsun. Bende Devletin yok olmasına razi olacağına inanıyorum.Yoksa AK Partidi halkın oyları ile yok etmeye mümkün görmüyor.AK Partinin başarılığı muhalefeti çıldırtıyor.Onun için barışa karşıdırlar. Bir de İSRAİLİN özür diletmesi varya muhalefeti kahretmiştir. Dillerini yuttular. konuşacak jkelime bulamıyorlar. Millet seviniyor. Muhalefet kahroluyor. En büyük üzüntüleri bu başarıdan sonra büyük bir oy çoğunluğu ile Sayın ERDOĞAN devlet başkanı olmasıdır. Oda yakında olacak. Son çırpınışları fayda vermetecek diyorum.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene. rte pkk'dan kurtulmak için apo'yla müzakere ve mütareke masasına oturarak ondan yardım istemişti. Bence bir kere daha apo'nun kapısını çalsın ve ondan yine yardım istesin.Çünkü apo'nun ordusu,dhkpc'nin ordusunu döver. apo'nun bir emriyle pkk dhkpc'yi siler atar. bence rte bu fikrimi yabana atmazsa, bir taşla iki kuş vurmuş olur. Nasıl mı? Şöyle: pkk, dhkpc'ye çökerse, dhkpc'yi çökertir. Ama buna karşılık Karadeniz'e açılma yolu kendisine iyice kapanır,çünkü pkk Karadeniz'e şimdiye kadar Tokat,Sivas,Erzincan kırsalından sızmaya çalışıyordu. Tokat,Sivas ve Erzincan'ın kuzey köylerinden bazıları alevidir ve Dhpkpc buralarda oldukça etkindir,tabanı buralardadır. dhkpc çökünce pkk'nın da oralardaki varlığı ve barınması iyice zayıflar. rte nasılsa alıştı apo'dan yardım istemeye. Kemal Sunal, " isteyenin bir yüzü kara vermeyen eşşoğlueşşek " diyordu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!