Ünal: İmamların işgalci gibi gösterilmesi doğru değil

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, imamlara caminin lojmanında kaldıkları için "işgalci" davası açılmasına tepki gösterdi.

Ünal: İmamların işgalci gibi gösterilmesi doğru değil
Ünal: İmamların işgalci gibi gösterilmesi doğru değil
GİRİŞ 03.04.2013 12:15 GÜNCELLEME 03.04.2013 12:15

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul ve Bursa başta olmak üzere bazı illerdeki camilerde görev yapan imamlara caminin lojmanında kaldıkları için "işgalci" davası açılması ve 500 bin liraya yakın ceza kesilmesine tepki gösterdi.

İmamların işgalci gibi gösterilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Ünal yaptığı açıklamada, "Toplumu din konusunda aydınlatan, özveri ile görev yapmanın çabası gayreti içerisinde olan din görevlilerini işgalci gibi göstermek doğru değildir. Bu tarz bir yaklaşımdan vazgeçilmelidir. İmamların camilerin yanında oturmak gibi bir zorunluluğu olduğu ve hayırsever vatandaşlar tarafından birçok lojmanın bu amaçla yapıldığını unutmamak lazım." dedi.

"ECDAD TARAFINDAN BU AMAÇLA YAPILDI"

Ünal, tarihi camilerin yanında bulunan ve lojman olarak kullanılan yapıların ecdad tarafından bu amaç için yapıldığını kaydederek, "Tarihi camilerimizin meşrutalarında bulunan lojmanlar ecdadımızın vakfettiği yapılardır. Bu binalar o camide görev yapan din görevlileri ve diğer hizmet edenlerin ikamet etmeleri için bağışlanmış ve yapılmıştır." diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün imamlardan geriye dönük olarak işgalci bedeli istediğine dikkat çeken Ünal, "Vakıflar Genel Müdürlüğü bunu unutarak ısrarla ve inatla din görevlilerimizden işgalci gibi ücret istemektedir. Bu yetmezmiş gibi geriye dönük ecri misil bedeli çıkarılmaktadır. Bugüne kadar birçok kere yazışmalar ve görüşmeler yapıldığı halde bir sonuç ortaya çıkmamıştır." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili olarak TBMM'ye verilmiş bir kanun teklifinin olduğunu da hatırlatan Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğünü ve sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu konuyu çözmesini ve din görevlilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması