Mansur: Türkler Kürtlerle eşit olmak istemiyor

Başbakan Erdoğan'ın, Kürt sorunu ve PKK'nın silah bırakmasına ilişkin çözüm süreciyle ilgili 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti ile buluşmasının yankıları sürüyor.

Mansur: Türkler Kürtlerle eşit olmak istemiyor
Mansur: Türkler Kürtlerle eşit olmak istemiyor
GİRİŞ 06.04.2013 07:22 GÜNCELLEME 06.04.2013 13:15
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Habertürk'te Ece Üner'in konuğu olan Mansur "Neden barışı istemiyorlar anlamıyorum. Türkler Kürtlerle eşit meşit olmak istemiyor" gibi gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin çözüm sürecine ilişkin tutumunu eleştiren Lale Mansur "her vatandaşın eşit olmasını neden anlamıyorlar. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

"TÜRKLER KÜRTLERLE EŞİTLİK İSTEMİYOR"

"Bugüne kadar ayrıcalıklı olan hep Türkler'di. Bu ayrıcalığı paylaşmak veya Kürtlerle aynı statüye gelmek istemiyorlar. Geçenlerde CHP'li bir vekil (Birgül Ayman Güler) "ben kabul etmiyorum" diyor. Tabi ki bunu anlıyorum. Bütün ayrıcalıklar sizdeydi, bunu da paylaşmak istemiyorlar. Anlıyorum bunu. Türkler Kürtlerle eşit meşit olmak istemiyor."

Mansur, sözlerinin sonundaki "Türkler Kürtlerle eşit meşit olmak istemiyor" cümlesine son anda "bazıları tabi" de ekleme yaptı.

YORUMLAR 86
  • Hükmü Yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yıllık gecikme.... Bunun için bu akıllı ablanın dediğinin mesnedi yok.Şimdi lafmı bu, Türkler eşit olmak istemiyormuş.Kardeşim zaten eşitiz, yanlış uygulamalar vardı düzeltildi daha ne istiyorsunuz bu ülkeden.Ama bu aydın takımı farklı,muhalif,protest,kraldan çok kralcı olacaklar ya şimdi bunlar inşallah abuk sabuk fikirlerle hükümeti yanlış yapmaya zorlamazlar
    Cevapla
  • Hükmü Yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yıllık gecikme.... Üstad 20.yy.ın başında söylemiş söyleyeceğini.Burda üniversite(medresetün zehra) açılsın,fen ve din bilimleri okutulsun,halk cehaletten kurtulsun,çalışalım,aydınlanalım ve uhuvvet içinde kardeşçe yaşayıp ahir zamanda bize yakışanı yapalım.ve o medresede Arapça farz,Türkçe vacip,Kürtce sünnet olsun dedi.Tamam T.C yanlışlar yaptı ve herkesime yapıldı bu yanlışlar.Ama artık devlet bu yanlışları düzeltiyor ve üstadın söylediği noktaya gelindi.Zaten Lozan da müslüman azınlıklar ayrı bir millet kabul edilmiyor ki; aynı kabul ediliyor.Dolayısıyla hukuk önünde Türk,Kürt,laz,çerkes herkes eşit.imkanı olan boğazda yaşıyor,kendini gösteren bakan,başbakan,cumhurbaşkanı oluyor.Artık bundan ötesi samimiyete kalıyor...
    Cevapla
  • ahmet basar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ah Şu Papatya Falları. Ah şu papatya falları çaresizliğimiz AK İL adamlara mı kaldı ?....
    Cevapla
  • veysi kartal 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... Katılıyorum Mansur Hanıma...Kürtler bu ülkede hep ötekileştirildi...
    Cevapla
  • rukiye polat 11 yıl önce Şikayet Et
    Akil Adam Yanılgısı. Sayın Adnan Oktar'ın akil adamlarla ilgili kaygısı Lale Mansur Hanımın yaptığı yorumdan anlaşılmaktadır. Bu akil adam gruhu bizim milletimize uygun değildir, bizim milletimizin kardeşlik ve beraberlik ruhunu taşımamaktadır, Türk Kürt diye ayrım yok hepimizin kardeşiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi