Akil insanlarla ilgili iki yazardan önemli uyarı

Star Gazetesi köşe yazarlarından Akil insanlar konusunda önemli uyarılar geldi. Laçiner, 'herkesi akil insan' olmaya çağırırken, Mehmet Ocaktan ise 'tek akilin burnu kanasa sorumlusu Bahçeli'dir" dedi.

Akil insanlarla ilgili iki yazardan önemli uyarı
Akil insanlarla ilgili iki yazardan önemli uyarı
GİRİŞ 09.04.2013 11:10 GÜNCELLEME 09.04.2013 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen hafta belirlenen 63 kişiden oluşan Akil İnsanlar'la ilgili açıklamalar sürerken medyada çözüm süreci ve Akil İnsanlara yönelik çarpıcı değerlendirmeler de devam ediyor.

Star Gazetesi  köşe yazarlarından Laçiner, 'herkesi akil insan' olmaya çağırırken,  Mehmet Ocaktan ise 'tek akilin burnu karansa sorumlusu Bahçeli'dir" dedi.

"Sürecin şu ana kadar kazasız belasız  yürümüşe  gidişatın bundan sonra da  hayır yönünde olacağını ve  sürecin sonunda  terör örgütünün silahları bırakıp sınır dışına çekileceğini" yazan Ocaktan, MHP lideri Bahçeli başta olmak üzere  'küfür kariyeri' yüksek bazı ulusalcı ve Ergenekoncuların bundan rahatsız olduğunu  ifade etti.

Bahçeli'nin Akil İnsanlar'la ilgili "Artistler...., dönekler...., Bölücüler..., terörüst stepneleri... " gibi ifadelerine dikkat çeken Ocaktan, bu hakaretlerin hukuk dilindeki anlamının kitleleri şiddete teşvik ve insanları hedef göstermek olduğunu vurguladı.

Bahçeli'nin hemen her yaptığı konuşmada "Akil İnsanlar Heyeti"ne açıktan müdahele çağrısı yaptığını yazan Ocaktan şu uyarıda bulundu "Eğer şu günden itibaren  heyette yer alan insanlardan birisinin bile burnu kanarsa bunun sorumlusu Bahçeli olacaktır"

Star Gazetesi'nden Sedat Laçiner ise bugünkü "Herkes akil olmak zorunda" başlıklı köşe yazısında Akil insanlar konusunda küçük detaylara takılmamak gerektiğini belirterek sürecin tüm yükünün bu insanlara yıkılmaması gerektiğini ifade etti.

"Geçilen sürecin zorlukları dikkate alındığında siyasi partilerden sokaktaki  vatandaşa kadar hepimizin  birer bilge gibi hareket etmesi şart. Özellikle de kanaat önderlerinin" diyen Laçiner, BDP'de  kendisini İmralı'dan çok PKK'daki bir damara yakın hisseden bir akımın süreci istismar etmeye çalıştığını savundu.

BDP'li Mersin Milletvekili  Ertuğrul Kürkçü'nün yaptığı bir konuşmada MHP'yi ihanetle ve bölücülükle suçlarken "Barış dediğin şeyi terörün tasfiyesi olarak bize anlatmaya kalkma. Ortada terörist yok, isyancı var" sözleriyle suçladığı gruplar kadar çok tehlikeli bir iş yaptığını yazdı.

12 Eylül Türkiye'sinin kabulü imkansız hatalar yaptığını ancak hiçbir hatanın başka bir hatayı meşrulaştırmayacağını ifade eden Laçiner, 28 Şubat ve 27 Mayıs yüzünden kimsenin dağa çıkmadığını, buna karşın PKK'nın dünyadaki terörist hareketler içinde en fazla eli kanlı örgüt olduğunu hatırlatarak, "Geçmişin kutularını açtırmayın, çünkü geçmişin günah galerilerini açarak varılacak bir yer yok" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Hüseyin UĞURLU 11 yıl önce Şikayet Et
    BDP BİLE MHP DEN AKILLI ÇIKTI. Meğer bu MHP zır deli imiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...