İşte o ilanı veren meçhul adam!

Amerika'da yayımlanan The New York Times'a Gezi Parkı eylemlerine destek ilanı veren Türk girişimci Murat Aktihanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz lobisi' dediği uluslararası finans kuruluşları adına çalışan bir yatırımcı olduğu ortaya çıktı.

İşte o ilanı veren meçhul adam!
İşte o ilanı veren meçhul adam!
GİRİŞ 11.06.2013 08:59 GÜNCELLEME 11.06.2013 15:51
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Atikhanoğlu, Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek için protestocuların Taksim'e çıktığı 1 Haziran 2013'te Washington Post'a tam sayfa reklam vermek için para toplayarak, Twitter'daki takipçilerinden yardım istemişti.

Çok kısa bir sürede para toplayan işadamı 'Türkiye'de neler oluyor' başlıklı meşhur ilanın The New York Times'a verilmesine öncülük etti.

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerini provoke etmek isteyenlerin arkasında 'faiz lobisi'nin bulunduğunu açıklamasından sonra da Twitter'da #bendefaizlobisiyim diye tag açtı.

Aktihanoğlu, girişimci arkadaşları Oltaç Ünsal ve Duygu Atacan ile irtibata geçmiş ve ilan işini organize etmiş. Bu üçlü kendilerini 'aktivist' olarak tanımlıyor. Teknoloji girişimciliği alanında faaliyet gösteren İzmirli Aktihanoğlu, New York'ta yerleşik Türk TechNet adlı şirketin iki kurucusundan biri. Kendini non-profit yani 'kâr amacı gütmeyen' kuruluş olarak tanımlayan Türk TechNet'in misyonu, girişimcilerin dinamizmini Amerikalı yatırımcıların zengin kaynaklarıyla buluşturmak.

KÜRESEL DÜŞÜNÜN

Aktihanoğlu, şirketin hedeflerini, "Türk girişimcilere yardımcı olmak, bu girişimcileri yabancı yatırımcılarla bir araya getirmek ve Türkiye'deki yatırım ortamını dünya standartlarına çekmek" olarak açıklıyor. İşadamı Türk girişimcilere, "Küresel düşünmeniz gerekiyor" diye nasihatte bulunuyor.

'AMACIM AĞAÇLARI KORUMAK'

Aktihanoğlu, 20 yıl önce Silikon Vadisi'ne yazılım mühendisi olarak gitmiş ve ABD'ye yerleşmiş. İşadamı, eyleme parkı korumak için destek verdiğini söylüyor. (Sabah)

YORUMLAR 38
  • kahraman sarı 10 yıl önce Şikayet Et
    Küresel Düşünün mü :) Küre batıyor Türkiye büyüyor. Bu kürenin batan tarafında olunca e normal olarak rahatsız olmuş tabii.
    Cevapla
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    Taksimdeki parkın derdi senimi gerdi???????????????. Sen git amerikadaki parklarda yayıl sanane.
    Cevapla
  • Kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Dönmelerden biri daha. Malum türkiyede her milletten insan var ama bu dönmeler Kadar zarar veren pek yok. sen git israildeki olaylarin ilanini ver gazeteye kim bilier ne cikarin vardi bu ilanda. senin ilgilendirmiyor türkiyedeki olaylar sen zaten ABD`desin sanane
    Cevapla
  • ahmet kac 10 yıl önce Şikayet Et
    SATILIK GİRİŞİMCİ. Alan varsa işte size satılık bir girişimci ve faiz lobisi temsilcisi.Ancak kimsenin değersiz bir metaya verecek parası yok anlaşılan.Beyinleri başkasına hizmet ediyor,zavallı ayaklar bedenin yükünü taşıyor.
    Cevapla
  • hasan esat ışık 10 yıl önce Şikayet Et
    faiz lobisi. evet faiz lobisi iş başında şer saçıyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk