Karayılan'dan çok tartışılacak Öcalan sözleri

Alman “Die Welt” gazetesine konuşan PKK'nın iki numaralı lideri Murat Karayılan, tarihi bir süreç olarak tanımladığı barış sürecinin üçüncü aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Abdullah Öcalan'ın da serbest kalacağını iddia etti.

Karayılan'dan çok tartışılacak Öcalan sözleri
Karayılan'dan çok tartışılacak Öcalan sözleri
GİRİŞ 25.06.2013 14:13 GÜNCELLEME 26.06.2013 13:44
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Alman Die Welt gazetesine konuşan Murat Karayılan, "Bütün süreç herkes için özgürlükle sonuçlanacak. Buna liderimiz Abdullah Öcalan da dahil" dedi. Gazetenin, "Öcalan'ın önümüzdeki dönemde serbest bırakılmasını mı istiyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Karayılan, "Bu barış sürecinin nasıl ilerlediğine bağlı. Şimdi önemli olan onun daha aktif rol alabilmesi ve bizim hareketimizle daha rahat irtibata geçebilmesi için hapishane koşullarının iyileştirilmesidir. Eğer barış sürecinin üçüncü aşaması tamamlanırsa herkes gibi Abdullah Öcalan da özgür olacak" dedi.

Gezi Parkı'yla başlayan gösterilerin barış sürecini etkilemeyeceğini belirten Karayılan, "İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde başlayan gösteriler, Türkiye'nin demokratikleşmesi yönündeki taleplerdir. Bunların barış sürecine olumsuz etkisi olacağına inanmıyorum. Demokratikleşme yönündeki bu taleplerin, Kürtlerin barış talepleriyle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki göstericiler arasında milliyetçiler ve ırkçılar var. Eğer onlara karşı bir inisiyatif oluşmazsa o zaman yanlış yöne gidebilir" dedi.

"KONFEDERALİZM İSTİYORUZ"

Karayılan, "Bağımsız bir Kürt devleti mi istediklerine" dair soruya ise şu yanıtı verdi:

"Barış, demokrasi ve Kürtler için zafer, ama ulusal devlete hayır. Bu gündemimizde yok. Devlet, şiddetin kaynağıdır ve insanların sorunlarını çözmez. Bunu değiştirmek istiyoruz. ‘Demokratik konfederalizm' istiyoruz. Her milletten ve dinden insanlar buna katılıp kardeş gibi birlikte yaşayabilir."

YORUMLAR 27
  • Muhammed Emin Kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu sürecin yanlış olduğunu ve islama'da asla uymadığını daha en başından beri diyordum! Ve bunun için. 3 basit neden var; 1) Sizce 30 yıldır dağlarda mücadele veren pkk, bu 30 yılından sadece hükümetin "analar ağlamasın" sloganıyla beraber "evet bizde istiyoruz analar ağlamasın" diyerek vaz mı geçti? Oysa 30 yıldır kazanamadıklarını bu süreçle kazanacak olmayanlar dağdan inmez... 2) Nedense çeyrek asır pkk ya destek için milyar dolar harcayan Abd ve israil barış sürecine destekçi oldu. Acep onlarda mı "analar ağlamasın" istediler? Gelecek 50 yıllık hesap yapan Siyonistler karşılıksız böylesi bir hata yapar mı? 3) Ayrıca barış için Apo'nun çıkması şartı mutlaka ortaya atıl(mış ya da atıl)acaktır. Ey gidi Erbakan! Erdoğan'ın "analar ağlamasın" diyerek vekillerini ağlattığı konuşmasını şöyle eleştirmişti; "Ey millet Ab ve dış güçler böyle istiyor diyemiyor da 'analar ağlamasın' diyor, yahu bunlar çocuk aklı ya!" demişti. Videosu youtube da.
    Cevapla
  • kemal tebrizli 10 yıl önce Şikayet Et
    Barış Olacaksa öcalan Serbest Bırakılmalı. türkiye yunanlılarla savaştı ingilizlerle savaştı fransızlarla italyanlarla savaştı ama savaş sonunda bu devletlerle barış anlaşması yapıldı ve şimdi bu devletlerin olduğu avrupaya girmek istiyor. yine bu devletlerle yıllardır türkiye ilişkiler içinde. düşmalık ebedi olamaz. barış olacaksa öcalanda kürtlerin lideri olarak serbest kalmalı. yunanlılar türk öldürmedimi ingilizler türk öldürmedimi. peki türkiye şu an bu devletlerle hala düşmanmı, hayır tabiki. realist ve gerçekçi olmak lazım. ya barış yada savaş. tercihiniz barıştan yana ise o zaman geçmişe bir sünger çekeceksiniz
    Cevapla
  • bilal korkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    kral çıplak. karayılan kime demeç veriyor almanlara almanya 3 havaalanına karşı çıkıyor 30 yılldır pekeke yida bunlar besliyorlar devletimiz bunlara aynı karşılıgı vermek zorundadır hep arkadızda olmasınlar birazda biz destek verelim almanlara
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    zaten apo serbest kalacak. akp bugun oy verenlerı en geç 5 yıl sonra apo dışarı cıkınca merak edıyorum halen anlamadınız değilmi makarnaya kömure oy veren zıhnıyet yakında gerceklerı acı bir şekilde görecekler
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    hayaldi gerçek oluyor.... ancak akp yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı