Ekmekte yeni dönem başladı

Ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören düzenleme bugün ülke genelinde olduğu gibi Kütahya'da da yürürlüğü girdi.

Ekmekte yeni dönem başladı
Ekmekte yeni dönem başladı
GİRİŞ 01.07.2013 12:05 GÜNCELLEME 01.07.2013 12:05

Yeni düzenlemeye göre, ekmek kepek oranı artırılıp tuz oranı azaltılmış halde satılacak. Ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören düzenleme Kütahya'da da yürürlüğe girdi. İmal ettiği ekmekleri yeni tebliğ çerçevesinde üreten fırıncı esnafı da, yeni ekmeğin beyaz ekmeğe oranla daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.

Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde faaliyet gösteren Benli Fırını sahibi Emre Emrah Yeşil, yeni düzenleme ile ekmekteki kepek oranı artırılarak tuz oranında düşürüldüğünü kaydetti. Kepek oranı yüksek ekmeğin sağlık açısından daha faydalı olduğunu belirten Yeşil, “Özellikle sindirimi sistemi açısından daha iyi bir ürün olmasının yanında diyabet hastaları için de ideal bir ekmek türüdür. Yeni uygulamayla ilgili müşterilerimizden de olumlu tepki aldık. Artık halkımız aldığı ekmeği gönül rahatlığıyla tüketecek” dedi.

Yeşil, "Beyaz ekmek sağlığa zararlıydı gibi bir algı yanlış olur. Yeni tebliğe göre ürettiğimiz ekmeklerde protein zenginliğinin eskisine oranla daha fazla olduğu söylenebilir" diye konuştu.

Vatandaşların, yeni tür ekmeği tam buğday ekmeği ile karıştırmamaları gerektiğini ifade eden Yeşil, bu yüzden insanların kepek oranı artırılmış ekmekten 'esmer renkli ekmeği' anlamamaları gerektiğine işaret etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...