Okulun güvenlik görevlisi doktor oldu

Denizli'de bir kişi güvenlik görevlisi olarak çalıştığı üniversitede, aynı zamanda eğitim görerek tıp fakültesinden mezun oldu.

Okulun güvenlik görevlisi doktor oldu
Okulun güvenlik görevlisi doktor oldu
GİRİŞ 03.07.2013 20:22 GÜNCELLEME 03.07.2013 20:22

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi mezunlarından Abdullah Özkaya hikayesiyle ilgi odağı oldu. Evli ve çocuk sahibi Özkaya, mezun olduğu üniversitede 2001 yılından bu yana güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Diplomasını PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan'ın elinden alan Özkaya, gazetecilere, şartları gereği 13 yıl önce bekçi olarak Denizli Adliyesi'nde görev başladığını, aynı yıl da Tıp Fakültesi'ni kazandığını belirtti.

Üniversiteye kaydını yaptırdıktan sonra, öğrenimi için gündüzleri üniversiteye gittiğini geceleri ise adliyede nöbet tuttuğunu anlatan Özkaya, işe ve okula gidişlerde zorluk yaşaması nedeniyle 2001 yılında kadrosunu üniversiteye aldırdığını ifade etti. Tıp fakültesinde okurken, aynı zamanda üniversitenin güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Özkaya, zorlu bir sürecin ardından eğitimini tamamlayarak diplomasını aldığını anlattı.

Özkaya, "Eğitim ve iş hayatımda ailemden çok destek gördüm. Bir taraftan çalışırken bir taraftan tıp eğitimi almak zor oldu. Dönem dönem okulu bırakmak zorunda kaldım ama afla döndüğüm üniversitede eğitime kaldığım yerden devam ettim. Yılmadan çalışmamın karşılığını aldım ve mezun oldum, mutluyum" diye konuştu.

Ağustos ayı sonuna kadar üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışmaya devam edeceğini söyleyen Özkaya, daha sonra doktorluk için bu görevinden ayrılacağını, hedefinin yıllardır görev yaptığı üniversitede doktor olarak hizmet etmek olduğunu kaydetti. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da Abdullah Özkaya'yı başarısından dolayı tebrik ederek, bu hikayenin, üniversitede yıl içinde düzenlenen "Kariyer Günleri"nde de anlatılması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!