Hüseyin Aygün provokatörlük yaptı

Ankara'nın Mamak ilçesinde alevi ve sünni vatandaşları aynı bahçede buluşturan Kültür Merkezi inşaatı, radikal örgütleri rahatsız etti. Rahatsız olanlar arasında CHP'li Hüseyin Aygün de vardı.

Hüseyin Aygün provokatörlük yaptı
Hüseyin Aygün provokatörlük yaptı
GİRİŞ 09.09.2013 06:32 GÜNCELLEME 09.09.2013 06:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Polis, eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Eylemci grupların içerisinde CHP'li Hüseyin Aygün'ün olması da dikkatlerden kaçmadı.

Bir diğer CHP milletvekili Sinan Aygün ise Cem Evi 'nin açılış törenine katılanlar arasındaydı.

Açılışı Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılan ve içerisinde Cami ile Cem Evi ve bir de aşevi bulunduran yapı radikal grupların tepkisini çekti. Yıllardır Alevilik perdesi arkasına saklanarak eylem yapan gruplar, projenin yapıldığı alana saldırmak istedi, polis engel oldu. Halk Evleri, SDP, ÖDP, TKP gibi marjinal örgütlere üye grupların yüzlerine maske takarak taş ve sopalarla polis aracına saldırdığı olayları yatıştırmak isteyenler de saldırganlardan nasibini aldı.

Abidin Aktaş Sokak'ta polisle göstericiler arasında sert çatışmalar yaşandı. Bu sırada polise saldıran gruptan bazılarının polis kalkanlarına el koyması dikkat çekti. NATO yolu ve Abidin Aktaş'ta göstericiler çevreden topladıkları taşlarla barikat kurdu. Polis de göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi.

Sosyal medyada Gezi Parkı olayları sırasında aktif olarak kullanılan "Ötekilerin Postası", "Ayağa Kalk Taksim", "Abbasağa Park Meclisi" gibi hesaplardan da maskeli ve eli sopalı eylemcilere destek tweetleri atıldığı gözlendi. İşçi Partisi'nin hesabından da Tuzluçayır'daki olaylarda 'polisin halka saldırdığı' propagandası yapıldı.

Bin yılın kardeşlik projesi olarak adlandırılan ve kamuoyunda çok olumlu tepkiler alan Cem Evi projesini hazmedemeyen radikal sol örgütler bir gün öncesinden inşaat alanının bulunduğu Tuzluçayır'da yürüyüş yapmıştı. Bugün de açılış öncesi ve sırasında slogan atan grup, bu fikrin öncüsü İzzettin Doğan ve Fethullah Gülen'e hakaret içeren pankartlar taşıdı.

"HALK DİRENİYOR"

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, olaya ilişkin Twitter hesabından gün boyu şu ifadeleri paylaştı:

"-Ankara Mamak Tuzluçayır'da halk basın açıklaması yapamadan devlet terörü başladı.

-Dün geceki saldırıdan sonra bugün de polis gaz bombası ve plastik mermiyle saldırıyor, halk direniyor.

-Fetullah Gülen'in "Aleviler için' yaptırdığını "müjdelediği' Cemevinin temeli halkın üstüne sıkılan faşist kurşunlarla atılıyor.

-Tuzluçayır Meydanı gaz bombalarına rağmen şimdi halkın kontrolünde.

-Cem Vakfının otobüsü taşlandı; İzzettin Doğan ve yanlış projesi bir darbe daha aldı."

Aygün, "saat 13.37 itibarıyla Tuzluçayır. AKP-Fetullah-İzzettin ortaklığı Alevi Mahallesine işte böyle Cemevi yapıyor" ve "Tuzluçayır'da plastik mermiyle vurulmuş bir genç" diyerek bazı fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 23
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP'li Hüseyin Aygün'ün yaptığı,. Devletten MAAŞ..Devlete ve Millete attığı ise, TAŞ.. Yazıklar olsun sana Kara gün..
    Cevapla
  • bahattin avcı 10 yıl önce Şikayet Et
    bu pkk lı. bu pkk lığı haber bile etmemek lazım
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    volkan1905 e cevap. bu adam!ı seven varsa uyarsın demişsin. CEVAP: YOK :)))
    Cevapla
  • kadir aydoğan 10 yıl önce Şikayet Et
    ben inanmıyorum. bu adamın alevi olduğuna türk olduğuna da inanmıyorum türküm diyen devletine taş atar mı bu ne kin bu ne şiddet yazıklar olsun
    Cevapla
  • volkan9015 10 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAMI SEVEN VARSA UYARSIN!. bu adamı ciddiye almaya gerek yok. aslın ben kendisine üzülüyorum. bakırköyde bir hastaneye yatması bence onun için daha hayırlı olur. gerçekleri algılama yetisi bozulmuş. teröriste arkadaş, polise terörist diyor... yazık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi