Bakanlık'tan 'ODTÜ yol planı'na onay

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, ODTÜ'den geçecek yola ilişkin imar planların onanaylanacağını söyledi. ODTÜ'de tünel yapılacağını da belirten Bakan Bayraktar, "Planlar 1-2 gün içinde onaylanacak" dedi.

Bakanlık'tan 'ODTÜ yol planı'na onay
Bakanlık'tan 'ODTÜ yol planı'na onay
GİRİŞ 18.09.2013 13:08 GÜNCELLEME 18.09.2013 13:08

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ için hazırlanan 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planı tekliflerinin rektörlüğün 3 Mayıs tarihli yazısıyla bakanlığa iletildiğini söyledi.

Bakan Bayraktar, ODTÜ planlarının, Rektörlüğün teklif ettiği haliyle bir iki gün içinde onaylanacağını belirtti.

ODTÜ arazisinin toplamının 4 bin hektar olduğunu belirten Bayraktar, Anadolu Bulvarı'nın devamı olan yolun, 4 bin hektarlık ODTÜ arazisinin yüzde 1'ini bile kapsamadığına işaret etti.

Bayraktar, "Bu yol, en az zarar verecek şekilde sınırdan geçiyor. Buradaki ağaçlar da taşınacak, yeniden dikim yapılacak" dedi.

'BÜTÜN KARARLAR ALINDI'

Plana ilgili tüm kurumların olumlu görüş verdiğini ifade eden Bayraktar, "Kurul kararının, Tabiat Varlıkları Komisyonu kararının olmadığı gibi eleştiriler yapılıyor. Oysa bütün hepsi alındı" diye konuştu.

TÜNEL GEÇECEK

ODTÜ'nün kampüste teknokent, kolej gibi çok sayıda inşaat yaptığına işaret eden Bayraktar, bu alanların da planda yer alacağını kaydetti.

Tünel geçişinin onaylanacağını dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bilkent tarafından başlayıp, doğu batı hattında geçiş yapılacak. Planda, burası ODTÜ kampüsünü tam ikiye bölüyor gibi görünüyor. Bunu rektörlüğün isteği doğrultusunda tünel olarak koyuyoruz. Geçiş yeraltından olacak. Kampüsü hiçbir şekilde bozmayacak, hiçbir şekilde ağaç dokusuna vs. zarar vermeyecek. Bu çok maliyetli, yaklaşık 100 milyon. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ kampüsü korunsun diye böyle bir fedakarlığa giriyor."

'YARGITAY BİNALARI DA ODTÜ'YE TAŞINACAK'

Planda yer aldığı gibi Kızılay'daki Yargıtay binası tüm birimlerinin ODTÜ arazisine taşınacağını da belirten Bayraktar, "Plan konusunda içimizde hiçbir tereddüt yok. Bununla hem yaklaşık 4 bin hektarlık alan imar planına kavuşmuş olacak hem de Ankara'nın ulaşım sorununun giderilmesinde önemli adım atılacak" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı