Metrobüs durağında sözlü tacize 1 yıl hapis!

Genç kadın metrobüs durağında yürürken kendisine seslenip, takip eden kişi hakkında şikayetçi oldu.

Metrobüs durağında sözlü tacize 1 yıl hapis!
Metrobüs durağında sözlü tacize 1 yıl hapis!
GİRİŞ 04.10.2013 13:33 GÜNCELLEME 04.10.2013 13:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak yakalanan 20 yaşındaki R.U hakkında bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Üsküdar Altunizade metrobüs durağında E.D isimli genç kadına sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen R.U hakkında bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“BAKAR MISIN, BEKLE BENİ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur E.D'nin (29) geçtiğimiz Ağustos ayında Zincirlikuyu metrobüs durağından metrobüse binip, Altunizade metrobüs durağında indiği ve Acıbadem istikametine doğru yürüdüğü sırada R.U. (20) tarafından takip edildiği belirtildi. R.U'nun E.D'yi takip ettiği esnada arkadan seslenerek, ‘Bakar mısın, bekle beni' şeklinde cümleler kurduğu ifade edilen iddianamede, “Mağduru bir süre takip ettiği, E.D'nin bir sitenin güvenlik noktasına yaklaştığı sırada şüphelinin kaçarak oradan uzaklaştığı anlaşılmıştır" denildi.

“SUÇ ŞİKAYETE BAĞLI"

R.U'nun mağdur E.D'yi takip ederek ve seslenerek genç kadının huzurunu bozduğunu bu eylemin şikayete bağlı bir suç olduğunu belirten savcılık, E.D'nin uzlaşmak istemediği ve şikayetçi olduğunu kaydetti. R.U hakkında ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. R.U önümüzdeki günlerde Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

KAPKAÇ VE TACİZ ŞİKAYETLERİ ARTTI

Geçtiğimiz Ağustos ayında polis ekipleri kapkaç ve taciz şikayetlerinin artması nedeniyle çevrede bulunan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Tespit edilen şüphelinin görüntüleri polis ekiplerine dağıtıldı. İddiaya göre, metrobüsten inen E.D isimli kadın yürürken takip edildiğini fark etti ve Üsküdar Altunizade'de bulunan bir sitenin güvenlik görevlisinden polisi aramasını istedi. Güvenlik görevlisi şort ve parmak arası terlik giyen bir kişiyi polislere bildirdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şüpheliyi gözaltına aldı. R.U'nun yapılan incelemelerinde daha öncede uyuşturucu kullanmak, gasp, hırsızlık ve yaralamadan kaydının bulunduğu öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • recep gökçe 10 yıl önce Şikayet Et
    1 yıla kadar. yani en çok alsa 1 yıl, tabi o da zor da, yiyelim ki, 1 yıl aldı. 1 SANİYE BİLE HAPİS YATMAZ. Niçin mi: Hükümetimiz her türlü suça cezayı o kadar azalttı ki, neredeyse yok. sanki mağdur suçlu. KEMAL GÜRÜZ yanılmıyorsam 13,5 sene hapis cezası aldı ve herhalde en fazla 6 AY YATTI, belki de daha az.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı