Tartışma yaratacak sözler: Federasyonla olur

HAK ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Kürt sorununun çözümü federasyonla olur. Federasyon demek, hak ve özgülükleri kabullenmek demektir" dedi.

Tartışma yaratacak sözler: Federasyonla olur
Tartışma yaratacak sözler: Federasyonla olur
GİRİŞ 01.11.2013 17:17 GÜNCELLEME 01.11.2013 17:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, partisinin düzenlediği 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' kapsamında geldiği Diyarbakır'da merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 50 partiliye seslendi. Parti seçim otobüsünden Kürtçe konuşan Burkay, şöyle dedi:

"Hak ve özgürlükler tanınmış olsaydı. Kürt sorunu da çözülmüş olacaktı. Ve bizim ülkemiz de demokrasi ülkelerinden bir olacaktı. İsteklerimiz açık ve net olarak ortadır. Partimiz ve biz federasyondan yanayız. Ve istiyoruz ki kendi sesimizi kendi ülkemizden de duyuralım. Tek dileğimiz odur. 30 yıldır süren silahlı çatışma tamamen ortadan kalkar ve silahlar bir daha konuşmaz. Kürt sorununun çözümü federasyonla olur. Federasyon demek, hak ve özgülükleri kabullenmek demektir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Çetin Ceviz 10 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti cevap bekliyormuş. siz Türk milletinin %5'isiniz. size bu milletin geri kalanı her platformda cevap veriyor. aynaya bakın ve kaç kişi olduğunuzu iyi bilin.
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 10 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan özevi bir buradayız, her konuşanı kaale alacak halimiz yok. herkes hayal etmekte özgürdür. hayal etmesi, gerçekleşeceği anlamına gelmez. her hayalini söyleyeni kaale almak zorunda da değiliz. hele sizin yaptığınız gibi Başbakanın sözlerini değil de aponun kandilin ve bilumum zerzevatın tehditlerine önem verip de onları kaale alacak hiç değiliz. malesef Başbakan her fırsatta tek millet tek bayrak vurgusu yaptığı halde siz hala teröristlerin tehditlerine fit olup onların taşıdığı değirmene su taşıyorsunuz. onların amacı da hükümeti sıkıştırmak, sizin amacınız da.
    Cevapla
  • Eray Kılınç 10 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelmemek lazım !!!. Öyle her ağızdan çıkan lafı gerçekten olacakmış gibi,sanki gerçekleşiyormuş gibi göstermek gerçeği çarpıtmakla aynıdır.Sanki Kemal Burkay istedi diye federasyon kurulacak.Ne çabuk gaza gelen bir milletiz .Biraz kendimize güvenelim gerisi gelecek,TÜRKİYE artık 10 sene önceki gibi vesayetler altında dış güçler tarafından yönetilmiyor.At gözlüğünü çıkaran herkes bu gerçeği çok net görüyor ama ,siyah derse beyaz,beyaz derse siyah diyen bir muhalefet anlayısı var malesef
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 10 yıl önce Şikayet Et
    YORUMCU KARDEŞLERİM NERDESİNİZ. Ne oldu bu kadar okunmaya rağmen tek yorum yok. Açılıma devam mı? Açılımda son nokta bu mu yoksa bağımsızlığa kadar devammı hadi yorumcular cevap bekliyor Türk Milleti?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı