Atatürk heykelini aldı götürdü

Heykeltraş Filinta Önal, Kütahya'nın Dumlupınar Hükümet Konağı önünde dikilen Atatürk heykelini, masrafları belediye ve kaymakamlığın ödememesi üzerine geri aldı.

Atatürk heykelini aldı götürdü
Atatürk heykelini aldı götürdü
GİRİŞ 10.12.2013 19:44 GÜNCELLEME 10.12.2013 19:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bugün Dumlupınar'a gelen ünlü şair Ahmed Arif'in oğlu heykeltıraş Filinta Önal, kendi yaptığı ve ilçedeki hükümet konağı önüne konulan Atatürk heykelini yerinden sökerek kaldırdı. Heykeli Ankara'ya götürmek üzere kamyonete yükleten Önal, Dumlupınar Belediye Başkanı Ak Partili Derviş Kavak'ın isteği üzerine heykelin Hükümet Konağı önüne konulduğunu söyledi.

Heykeltıraş Filinta Önal, Dumlupınar ilçesindeki Kurtuluş Parkı'na da daha önce yine belediyenin isteği üzerine 'Zafer' rölyefi yaptığını ancak bedelini alamadığını, bu nedenle de icra işlemleri başlattığını belirtti.

"BEDELİNİ ÖDEMEDİLER"

Heykeltıraş Filinta Önal, Atatürk Heykeli'nin vergiler hariç 7 bin 500 lira olan bedelinin bugüne kadar ödenmediğini belirterek, Dumlupınar Belediyesi yetkililerinin bunu hediye olarak verilmesi talebinde bulunduklarını anlattı.

Son olarak Dumlupınar Kaymakamı Sercan Gökdemir ile görüştüklerini belirten Filinta Önal, "Kaymakam bize heykelin belediye tarafından Hükümet Konağı önüne konulduğunu söyledi. Bu nedenle bedelini ödeme konusunda bize yardımcı olamayacağını belirtti. Biz de bunun üzerine kalkıp buraya geldik ve heykelimizi aldık. Bu heykeli emeğe saygısı ve değerini bilecek bir yere vereceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    SATACAK, KAKALAYACAK birini illaki bulursun.... ÖZELLİKLE DE HALK kesesinden HARCAMA yapılan kurumlarda..
    Cevapla
  • arif kara 10 yıl önce Şikayet Et
    yakında tamamı kalkacak zaten. türk ve islam kültüründe heykelle yüceltme yoktur, bu heykelleri gereksizliği, bir kaç kışkırtıcı dışında herkes tarafından anlaşılacak ve sökülecektir yakın zamanda.
    Cevapla
  • serhat.05 10 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Ömer... Bu iş aynı Hz. Ömer' in cahiliye devrinde yaptığız diye anlatılan; Hamurdan put yapıp acıkınca yerdik.. dediği gibi ata ata diyenler nerde şimdi. İş menfaate binince kamyon kasasında süründürürler atalarını..Nerde gezi zekalılar neden sahip çıkmıyorlar atalarına.
    Cevapla
  • süleyman akgül 10 yıl önce Şikayet Et
    :))))))))))))))))). kemal görmesin:))))
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    işte. atatürk ü paraya çeviren zihniyet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!