Almanya'nın ilk Türk bakanına Kilis'ten baklava

Almanya'da, kurulması kesinleşen büyük koalisyon hükümetinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz'un

Almanya'nın ilk Türk bakanına Kilis'ten baklava
Almanya'nın ilk Türk bakanına Kilis'ten baklava
GİRİŞ 16.12.2013 16:47 GÜNCELLEME 16.12.2013 16:47

Almanya'da, kurulması kesinleşen büyük koalisyon hükümetinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz'un Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı olacağının bildirilmesi, memleketi Kilis'te sevinçle karşılandı. Özoğuz'un akrabaları, hayırlı olsun diyerek Almanya'ya baklava göndereceklerini söyledi.

Almanya'da Başbakan Angela Merkel liderliğindeki merkez sağ Hıristiyan Birlik Partileri ile merkez sol Sosyal Demokrat Parti arasındaki 'büyük koalisyon'da yer alacak bakanların isimleri açıklandı. İsimler arasında yer alan ve aslen Kilisli olan SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz'un; Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı olacağının bildirilmesi memleketinde sevinçle karşılandı.

Almanya'nın ilk Türk kökenli bakanı olacak olan Özoğuz'un yakınları ise Almanya'ya hayırlı olsuna baklava göndermek için hazırlık yapıyor. Kilis'te tatlıcılık yapan Mehmet Ali Özoğuz, akrabası Aydan Özoğuz'un bakan olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Almanya'da ilk defa Türk'ün bakan olmasından gurur duyuyoruz. Aile olarak iftihar ediyoruz. Sayın bakanımızla amcazadeyiz. Sayın bakanımızı Kilis'e davet ediyoruz. Hem akrabamız olarak hem halkı olarak davetimizi karşılıksız bırakmak ve inşallah Kilis'e gelir. Akrabası olduğumuz içinde karar sonrası çok mutlu olduk ve kendisine hayırlı olsun hediyesi olarak baklava göndereceğiz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması