"Başbakan'a kelepçe takmaya yemin ettiler"

Habertürk TV yayınında konuşan Abdülkadir Selvi dün ve bugün yaşananları değerlendirdi.

"Başbakan'a kelepçe takmaya yemin ettiler"
"Başbakan'a kelepçe takmaya yemin ettiler"
GİRİŞ 26.12.2013 21:29 GÜNCELLEME 27.12.2013 18:16
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Habertürk TV'de Ece Üner'in sorularını cevaplayan Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, İçişleri Bakanlığı'na Efgan Ala'nın getirilmesini çok yerinde bir karar olarak gördüğünü belirtti ve "Polis-yargı cuntasının yapmaya çalıştığı darbenin en önemli ayağını polis ve içişleri oluşturduğu için oraya getirilen önemli bir operasyon adamı" ifadelerini kullandı.

EFGAN ALA TEŞKİLATI ÇOK İYİ TANIYOR, KİMLERİN NEREDE OLACAĞINI İYİ BİLİYOR

Efgan Ala'nın elinde bir "temizlik listesi"yle geldiği yönündeki iddiaları değerlendiren Selvi, bunun bir dezenformasyon olduğunu belirterek şunları söyledi:

Efgan Ala teşkilatı çok iyi tanıyor. Burada kimlerin nerede olacağını bilen bir isim. Bunu temizlik listesi gibi göstermek hem Efgan Ala'ya haksızlık olur, hem de yeni sürecin üzerine gölge düşmesine neden olur.

BAYRAKTAR İSTANBUL'A GİTTİĞİNDE ORADA NE OLDU? BURADA BİR GRİ BÖLGE VAR!

Ece Üner'in, Erdoğan Bayraktar'la ilgili sorusu üzerine ise Abdülkadir Selvi, Bayraktar'ın Ankara'dan İstanbul'a giderken neler yaşadığı konusunda soru işaretleri ve orada bir gri bölge olduğunu söyledi. Selvi, o esnada ne tür görüşmeler yaşandığını, bir pazarlık olup olmadığını merak ettiğini belirtti.

Abdülkadir Selvi şöyle konuştu:

Bugün zaten Resmi Gazete'de de onun görevden alındığı söyleniyor. Erdoğan Bayraktar'ın bir açıklama hazırlattığını biliyoruz. Ama bu yazılı açıklamaya da riayet etmiyor. Ve öğrendiğim kadarıyla sayın Başbakan'ın evinde toplantı yapmıştı. Orada bakanların istifa etmesi kararı alınıyor. Bu karardan rahatsız olduğunu biliyorum. İkinci nokta da, Egemen Bağış'ın da istifa etmesini bekliyor kendisi. Egemen Bağış istifa etmeyince de, o da istifa etmek yerine Başbakan'ı sırtından hançerleyen, Başbakan'a ikinci büyük darbeyi vuran "Başbakan istifa etsin" şeklindeki açıklamayı yapıyor.

KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

O arada gri bölge var. Ankara'dan İstanbul'a gittiğinde kimlerle görüştü, ne tür görüşmeler yapıldı, herhangi bir pazarlık oldu mu bilemiyorum ama orada Başbakan'a çok ağır bir darbe vurdu eski bakanı.

SUÇU BAŞBAKAN'A ATIN SİZİ KURTARALIM

Abdülkadir Selvi, Başbakan'ın bakanlara "istifa edin" şeklinde telkini olup olmadığıyla ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:

Onu bilmiyorum. Bende şöyle bir duyum var. 17 Aralık'ta gözaltına alındıktan sonra özellikle bakan çocuklarına ve gözaltındaki şahıslara İstanbul Emniyeti'ndeki sorguları sırasında "biz Başbakan'ın talimatıyla yaptık, Başbakan bize böyle talimat verdiği için bu imar değişikliklerini yaptık" şeklinde ifade verin biz sizi kurtaralım şeklinde telkinlerin olduğunu biliyorum.

Bilmiyorum onu mu kastediyor sayın bakan ama, Başbakan böyle telkinde bulunacak olsaydı herhalde 17 Aralık günü saat 07:30'da canlı yayına çıkardı, o bakanları azlettim derdi ve bundan da siyasi olarak prim toplardı. Başbakan onun yerine, "bakalım her şey bir anlaşılsın ondan sonra değişiklik olur" yolunu ihtiyar etti. Hatta bu bakanları sırtında taşıdığı için de 10 gündür eleştiriliyor, 10 gündür de yıpranıyor. Bunu yapan Başbakan neden bunları söylesin.

"BAŞBAKAN'A KELEPÇE TAKMADAN RAHAT ETMEYECEĞİZ" ŞEKLİNDE EDİLMİŞ BİR YEMİN VAR

Ben kısa ve net olarak şunu söyleyeyim, dün Türkiye'de itibariyle çok ciddi bir şekilde polis ve yargı cuntasının hükümete karşı bir darbe girişimi yaşandı. Bu darbe girişimi bugün de devam ediyor. Burada şu bar: Türkiye'de yargıçlar hükümeti mi olacak, seçilmişler mi olacak? Yaşanan kavganın özü bu bence. Başbakan'a ulaşmak için dünkü dosyada da olduğu gibi suç ihdas etmeye çalışıyorlar. Çünkü burada edilmiş bir yemin var. Başbakan'a kelepçe takmadan rahat etmeyeceğiz diye edilmiş bir yemin, verilmiş bir söz var.

Ece Üner: Kim tarafından efendim?

Bu yapıyla bağlantılı yüksek yargıda görev yapan kişiler tarafından.

YORUMLAR 56
  • Mahmud sami 10 yıl önce Şikayet Et
    imamlar her yerde. Avcı, cemaatin her kurumu ‘imam’ adını verdiği bir kişi eliyle yönettiğini ifade ederken, “Öğrendiğim kadarıyla MİT, ordu, yargı ve milletvekilleri içerisinde imam konumunda kişiler bulunmaktadır” diyor. Ve cemaatin emniyetteki imamının da ‘Kozanlı Ömer’ kod adlı Osman Hilmi Özdil olduğunu açıklıyor.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ODA İŞİN İÇİNDE ?. hanefi'yi herkes bilir.bilmeyenler araştırsın hatta kitabını okusun.senaryo nasıl yazılır öğrensin.?
    Cevapla
  • Mahmud sami 10 yıl önce Şikayet Et
    HANEFİ AVCIDAN...DEVAM..TARİH 2010. EMNİYET’TE CEMAATİN SUÇ ALETLERİ VAR: Şimdi açıkça adres veriyorum, hukuksuz dinleme ve izlemeler var, bunları dilekçemde belirttim. İstihbarat Dairesi’nde cemaatin özel cihazları, elde ettikleri her türlü kanunsuz dinleme materyalleri mevcut, buralar neden aranmaz? Kozmik odanın aranmasında kimliği belli olmayan bir ihbarcı vardı, burada açıkça ihbar ediyorum. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda arama yapılsa, demirbaşa kayıtlı olmayan cemaatin kendine ait özel dinleme ve izleme aletleri bulunacağından hiç tereddüdüm yoktur
    Cevapla
  • Mahmud sami 10 yıl önce Şikayet Et
    TARİH 21/08/2010.RADİKAL.HANEFİ AVCININ BEYANLARI. BENİ DE DİNLEDİLER: İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan randevu aldım. İstihbarat Dairesi’nin kanunsuz dinleme yaptığını hatta yalnızca beni değil birçok kişiyi dinlediğini, özellikle emniyet ve İçişleri Bakanlığı yöneticilerini isim vererek dinlediklerini söyledim. BAŞBAKAN HAREKETE GEÇMEDİ: Başbakan’ın Başdanışmanı’na olayı anlattım. Cemaatin nerelere kadar sızdığını, ülkenin güvenliğini ve insanların özgürlüklerinin tehlikede olduğunu anlatmaya çalıştım. Zaman geçmesine rağmen hareket görmeyince bu kitabın bir an önce yazılması gerektiğine inanıp yazmaya karar verdim.
    Cevapla
  • ahmet selli 10 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar. Başbakanım sonuna kadar arkandayız, hep dua ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcın olsun, İslam ve demokrasi düşmanlarına fırsat vermesin. Müstehaklarını acilen versin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar