Atatürk'e hediye edilen silah Türkiye'ye gelemiyor

Atatürk için özel olarak yaptırılan tabancayı 30 bin Sterlin'e satın alan Bülent Türker, bürokratik engeller yüzünden silahı Türkiye'ye getiremiyor.

Atatürk'e hediye edilen silah Türkiye'ye gelemiyor
Atatürk'e hediye edilen silah Türkiye'ye gelemiyor
GİRİŞ 08.02.2014 09:27 GÜNCELLEME 08.02.2014 09:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük müzayede salonu olan Londra'daki Christie's'de yapılan 2012 yılındaki açık artırmada, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear tarafından Atatürk için özel olarak yaptırılan tabancayı 30 bin Sterlin'e satın alan Bülent Türker, bürokratik engeller nedeniyle iki yıldır bu eşsiz tarihi esere kavuşamıyor.

"ÜZERİNDE GENERAL MUSTAFA KEMAL YAZIYOR"

Üzerinde altın harflerle 'General Mustafa Kemal' yazan 'Browning' marka silahın satışı, internet ve telefon üzerinden 60'a yakın alıcının katılımıyla yapılmıştı.

Açık artırmada silahı satın almayı başaran ve "Tabancayı Türkiye'ye götüreceğim" diyerekheyecanla konuşan  Bülent Türker, bu silaha sahip olmayı çok istediğini ve satın aldığı için de çok mutlu olduğunu belirtti.

"BU TABANCAYI TÜRKİYE VE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ALDIM"

"Bu tabancayı satın almak için Hollanda'dan Londra'ya 3 gün önce gitmiştim. Tabancayı, Türkiye'miz ve şehitlerimiz adına aldım. Bu tabancayı Türkiye'ye götürmekten gurur duyacağım. Türkiye'mize, Atatürk'ümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok." diyen ve kendisini 'Türkiye ve Atatürk sevdalısı' olarak tanımlayan Türker, "Tabancayı Türkiye'ye götürebilirsem birçok müzede sergiletmeyi istiyorum. Ancak tüm girişimlerime rağmen henüz gerekli izin ve belgeleri alamadım" dedi.

Bülent Türker, Londra'da yapılan açık artırmaya katılanlar arasında tek Türk olduğunu belirterek şöyle devam etti:

BÜROKRATİK ENGELLER YÜZÜNDEN SİLAH TÜRKİYE'YE GELEMEDİ

Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde İçişleri Bakanlığı'nda temaslarım oldu. Ama hala olumlu bir sonuç alamadım. Hala bana bir belge verilmedi. Bunun için çok üzgünüm. Bununla ilgili ben devletten bakanlıklardan yardım istiyorum. Ben bu tabancayı Türkiye'ye getirmek istiyorum."

BAKANLIK BİR BELGE GÖNDERİRSE ÇÖZÜLECEK

Satın aldığı tabancanın buraya getirilmesi için İngiltere'de hiç bir sorun olmadığını, sadece kendisine Türkiye'den bir belge verilmesi gerektiğini vurgulayan Bülent Türker, silahı getirebilmek için ilgili Bakanlıklardan birisinin izin vermesi gerektiğini kaydetti. Bülent Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇOK ÖZEL BİR HEDİYE

"Bu Tabanca Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak için yaptırılmış. Araştırmalarımda, 2'nci Dünya Savaşı'nda çalındığı, çeşitli ülkelerde 5- 6 kez el değiştirdiği, benden önce Şili'de bir koleksiyoncuda 22 yıl kaldığı bilgisine ulaştım. Son olarak Londra'da açık artırmaya çıkarıldığı haberini aldım. Sanırım 7'nci sahibi oldum.Tabancanın üzerinde altın işlemeli hem Arjantin Cumhurbaşkanı'nın hem de Atatürk'ün ismi var. Ayrıca, üzerinde Cumhuriyetimizin ilanı olan 29 Ekim 1923 tarihi var. Önümüzdeki günlerde de Arjantin'e gidip Arjantin eski Cumhurbaşkanı'nın yakınlarıyla konuşmaya çalışacağım."

"300 BİN EURO TEKLİF ETTİLER VERMEDİM"

Bülent Türker, Atatürk'e ait olması gereken bu silahın Londra'da paslanmakta olduğunu, böylesi önemli bir tarihi eserin Türkiye müzelerinde olması gerektiğini belirtirken şöyle feryat ediyor: ''İnanın bu silah için bana 300 bin euro teklifi yapıldı. Ama ben satmıyorum. Lütfen, birileri çıksın ve bu silahın Türkiye'ye götürülebilmesi için bana yardımcı olsun.''

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ADI TEMİZ OLAN ADAM.O SİLAH VE SİLAHLAR SENİN NAMUSUNU KORUMAK İÇİN ALINMIŞTI.. ama hak etmemişsin ki vicdansızca konuşuyorsun.yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    eğri oyuralım doğru konuşalım: İstiklal harbi zamanında ?. silahımız mermimiz askerimizin ayağında çarığı bile yokken, Atatüke sipariş Tabanca ne gerekirdi? Ardından Savarona yatı sipariş edildi, neden bu hovardalık ! acaba bu silahın parasını ödemek için kaç kişi açlıktan öldü?
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz olsak hususi uçak kaldırıp seremoniyle göderirdik !. ..............
    Cevapla
  • Aziz AKBIYIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Meselenin özü.... Hırsız İngiliz krallığı, sömürdüğü, işgal ettiği ülkelerden tarihi eserleri çalıp çırpıyor, sonra da fahiş fiyatlara satıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim