Türkiye İlerleme Raporu kabul edildi

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu toplantısında Türkiye'nin 2013 İlerleme Raporu onaylandı.

Türkiye İlerleme Raporu kabul edildi
Türkiye İlerleme Raporu kabul edildi
GİRİŞ 12.03.2014 15:28 GÜNCELLEME 12.03.2014 15:28

Fransa'da gerçekleşen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu toplantısında Türkiye'nin 2013 İlerleme Raporu 153'e karşın 475 oyla kabul edildi.

43 parlamenterin çekimser oy kullandığı oylamada parlamentonun Türkiye Raportörü Ria Ooomen-Ruijiter'in hazırladığı rapor son dönemde yaşanan tartışmalara rağmen kabul edildi. Görüşmede kızlı-erkekli evler ve alkol satışı konularının yer aldığı önerge kabul edilirken Youtube ve Facebook'un yasaklanmasını gündeme getiren 14 sayılı değişiklik ve Fethullah Gülen'e yönelik soruşturma açılması gerektiğini belirten 10 sayılı önerge reddedildi.

Raporda ayrıca İznik ve Trabzon kiliselerinin ibadete açıklaması konusundaki önergenin tekrar gözden geçilmesi teklifi kabul edildi. Parlamenterler toplantıda bağımsız yargının demokratik devletler için çok önemli olduğunu vurgularken, yolsuzluk iddialarıyla ilgili endişeli açıklamalar yaptı. Türkiye'de düzenlenen protestolara karşı daha fazla tolerans ve inanç düşüncelerinin güvence altına alınması gerektiğini de kaydeden parlamenterler, konuşmalarında ayrıca Berkin Elvan'ın ailesine de başsağlığı diledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak