Mağdur adaylardan Ankara'da açıklama

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mülakatlarında başarılı olduktan sonra 14. döneme planlaması yapılacak olan ancak mağdur edilen adaylar AK Parti Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Mağdur adaylardan Ankara'da açıklama
Mağdur adaylardan Ankara'da açıklama
GİRİŞ 05.05.2014 13:10 GÜNCELLEME 05.05.2014 15:57

Geçen yıl, 4 yıllık üniversite mezunlarının sınavla girebildikleri POMEM'e başvuran ve mülakatlarda başarılı olmalarına rağmen okula yerleştirilmediklerini öne süren bir grup, Ak Parti Genel Merkezi önünde bir araya geldi.

Burada, gurup adına basın açıklaması yapan Mehmet Çağan Ceylan, POMEM 14. dönem mülakatlarında 3 bin 300 adayın hak kazandığını anımsattı.

"HAYAT PLANLAMAMIZI EGM'NİN AÇIKLAMASINA GÖRE YAPTIK"

Emniyet Genel Müdürlüğünün, başarılı olan adayların yerleştirilmeleri için geçen yılın eylül ayına kadar beklemeleri yönünde duyuruda bulunduğunu anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Kazandığımız haktan dolayı isteyerek girdiğimiz polislik mesleğini sürdürmek adına KPSS'ye çalışmadık. Bu süreçte askerde olan erkek adaylar, EGM'nin talepleri üzerine askerden terhis edilmiş, askere gitmek isteyen adaylar ise sistemde polis olarak göründükleri için askere alınmamışlardır. Diğer yandan, kişiler yeni iş arayışına girmemiş, hayat planlamalarını EGM'nin duyurusuna göre planlamış ve sabırsızlıkla POMEM girişlerini beklemişlerdir."

Ceylan, Emniyet Genel Müdürlüğünün, aradan geçen 7 ay süre sonunda, 29 Nisan 2014 tarihinde planlamanın geri çekildiğini ilan eden bir duyuru yayınladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"3 BİN 300 KİŞİ VE AİLELERİ MAĞDUR EDİLDİ"

"Genel Müdürlük makam onayına istinaden 13. dönem kontenjanlarına ek olarak 14. dönem polis meslek eğitimleri için yapılan yedek planlaması geri çekilmiş olup, 13. dönem yedeklerinin adaylık statüleri ilgili mevzuat gereği sonlandırılmıştır, 13. dönem yedeklerinin 14. dönemle ilgili planlaması yapılmayacaktır. Askerliği yarım bırakılarak terhis edilenler tekrar askerlik hizmetimizi tamamlamak adına birliklerine geri gönderildi. Ülkemizin emniyet teşkilatında görev yapmak isteyen ve gerekli tüm şartları sağlayan, zorlu şartları ve mülakatları başarı ile geçen binlerce üniversite mezunu önceden haber ve bilgi verilmeden aylarca bekletildikten sonra bir anda mağdur edilmiştir. Mağdur edilen sadece 3 bin 300 aday değil, 3 bin 300 ailedir."

"SAYIN BAŞBAKANIMIZA SESLENİYORUZ"

Ceylan, "Sayın Başbakanımızın da mağduriyetimize hak vereceğini düşünerek Başbakanımızdan rica etmiyor, adeta yalvarıyoruz. Haklarımız iade edilerek devletimizin bekası için çıktığımız bu polislik yolunda 9 Haziran'da boşalacak olan POMEM okullarında eğitimimizin başlaması adına adım atılarak mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!