Burkay'dan dağa çıkan çocuklarla ilgili açıklama

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay:"Çocuklarının geri getirilmesini isteyen anne ve babaların yanındayız, onların bu haklı, insani eylemini destekliyoruz" dedi.

Burkay'dan dağa çıkan çocuklarla ilgili açıklama
Burkay'dan dağa çıkan çocuklarla ilgili açıklama
GİRİŞ 10.05.2014 18:28 GÜNCELLEME 10.05.2014 18:28

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, lise öğrencilerinin terör örgütüne gönderilmesi iddiasına ilişkin, çocuklarının geri getirilmesini isteyen anne ve babaların yanında olduklarını, onların haklı ve insani eylemlerini desteklediklerini bildirdi.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde çocukları PKK tarafından dağa götürülen anne ve babaların çocuklarının geri getirilmesi için eylemde olduğunu anımsatarak, bu eylemlerin son derece haklı olduğunu kaydetti.

Çocuk yaştaki insanların silahlı eğitim için ailelerinden koparılıp dağa götürülmesi ve geçmişte olduğu gibi savaş hattına sürülmesinin yanlış bir tutum olduğuna dikkati çeken Burkay, uluslararası hukuka da aykırı olduğunu belirtti.

Bunların, tam da silahların sustuğu ve PKK'nın tümden silah bırakmasının gündemde olduğu, tarafların çözüm ve barış süreci dedikleri bir süreçte yapıldığına işaret eden Burkay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Böyle bir aşamada yeni çocukların ve gençlerin dağa götürülmesi anlaşılır bir şey değil. Bu durumda PKK bakımından yapılması gereken silahların tümden bırakılması, şiddet yöntemlerinin tümden terk edilmesi ve legal siyasete dönülmesidir. Hükümete düşen ise çözüm ve barış süreci denen bu sürecin içini doldurmaktır. Parti olarak çocuklarının geri getirilmesini isteyen anne ve babaların yanındayız, onların bu haklı, insani eylemini destekliyoruz. PKK'yı bu çocukları ve gençleri, burunları kanamadan geri getirmeye çağırıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!