Anıtkabir'de Soma hüznü

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gençlik Haftası çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Kılıç, imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri'nde Soma'daki maden kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Anıtkabir'de Soma hüznü
Anıtkabir'de Soma hüznü
GİRİŞ 15.05.2014 11:50 GÜNCELLEME 15.05.2014 11:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik Haftası çerçevesinde Anıtkabir'i ziyarete gelen Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kılıç'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Kılıç ve heyet fotoğraf çekiminin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kılıç, deftere şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklalini ve istikbal yürüyüşünü temsil eden Gençlik Haftası vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle milletçe yastayız. Yaşadığımız hüznü ve acıyı kelimelerle tarif edebilmek mümkün değil. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama bu ateş Türk milletinin yüreğine düşmüş, 77 milyonun yüreği bu acıyla yanmıştır, yanmaktadır.

RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak, yaraları bir an evvel sarmak için bütün imkanları seferber edecektir. Matemimiz sebebiyle bu yıl 19 Mayıs'ı anma kutlamalarını resmi törenler dışında iptal ettik. Şunu bilmeni isteriz ki bundan 95 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da künyesini her zaman üzerimde gururla taşıdığım memleketim Samsun'dan yaktığın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesi hala capcanlı ve dipdiridir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türk gençliğine bıraktığın bu emaneti geleceğe güçlü şekilde taşımak için gerekli bütün çalışmaları Türk gençliğiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 hedefleri çerçevesinde Hükümetimiz eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar hemen her alanda gençlerimizin donanımlarını, birikimlerini arttıracak adımları atmaktadır. Manevi huzurunda, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, Türkiye'nin dirliği ve düzeni için canını vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • BURHANETTİN PINARCI 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nedir Allah aşkına!!!!!!. şu atatürk olayını hala bitirmediniz halen onun mezarına gidip onun büyük olduğunu söylüyor ve özel deftermidir ne bela ise sanki onunla konuşuyormuş gibi bir sürü safsata yazıyorsunuz. Oysaki bir tek öğülmesi gereken yüceltilmesi gereken ve büyüklenmesi gereken sadece ve sadece alemlerin Rabbi olan Allah (cc)tır. O'dur enbüyük olan "ALLAHUEKBER"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı