Ustaosmanoğlu'nun tartışılan seyahati iptal!

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun pazartesi gerçekleşmesi beklenen Çeçenistan seyahati, sağlık sorunları gerekçesiyle iptal edildi.

Ustaosmanoğlu'nun tartışılan seyahati iptal!
Ustaosmanoğlu'nun tartışılan seyahati iptal!
GİRİŞ 09.06.2014 09:50 GÜNCELLEME 09.06.2014 09:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yapılan istişareler sonrasında ziyaretin kendisine anlatıldığı gibi olmadığını gören Mahmut Efendi'nin, sağlık sorunlarını da göz önünde bulundurarak Çeçenistan programını iptal ettiği belirtildi. Hocaefendi'nin Anadolu'daki talebeleri ve sevenleri önceki gün İstanbul'a gelerek ziyaretin iptali için toplantı yapmıştı.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Çeçenistan'a götürülerek Rus yanlısı Cumhurbaşkanı Kadirov'la görüştürülmeye çalışılması İsmailağa Cemaati'nde büyük tepkiye neden olmuştu.

Oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ile dostlarının devreye girerek ziyaretin sakıncalarına dikkat çektiği, Hocaefendi'nin de görüşmeyi iptal ettiği öğrenildi. Ziyareti organize eden Muhammet Keskin ile Şefik Kocaman büyük tepki görmüştü.

OĞLU VE DOSTLARI ETKİLİ OLDU

Hocaefendi'ye yakın çevreler Çeçenistan ziyaretinin iptali ile ilgili şu görüşleri paylaştılar:

ZİYARET SAKINCALI

'Hocaefendinin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu babasına ziyaretin ne kadar sakıncalı olacağını anlattı. Ziyaretin Türkiye'ye ve Türkiye'deki Müslümanlara zarar vereceğine dikkat çekti. Hocaefendi de sakıncalı olduğu kanaatine vararak ziyareti iptal etti.'

KESKİN VE EKİNCİ ORGANİZE ETMİŞTİ

Rus yanlısı Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'a ziyareti Mustafa Ekinci, Muhammet Keskin ve Şefik Kocaman'ın organize ettiği ve bu iş için para aldıkları iddia edilmişti. B.D. Hoca, 'Keskin ve Ekinci, Hocaefendi'yi görmek isteyenlere bile engel çıkarıyor' dedi.

B.D. şunları söyledi: Bir gün cami imamları olarak bir araya geldik. Hocaefendi'yi görmek ve hayır duasını almak için Beykoz'daki evine gittik. Ancak yanında bulunan malum ekip Hocaefendi'yi bize camdan gösterdiler.

CEMAAT ZARAR GÖRÜRDÜ

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Çeçenistan'a gitmekten vazgeçmesini olumlu olarak değerlendiren B.D. 'Ziyaret iptal edilmemiş olsaydı cemaat zarar görürdü' dedi.

ÇEÇENLER BEYKOZ'A KOŞTU

Türkiye'de yaşayan Çeçenler, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Çeçenistan ziyaretini iptal etmesi için Beykoz Çavuşbaşı'ndaki evi önünde toplandı. 50 kişilik grup Hocaefendi ile görüşmek istediğini iletti. Fakat Muhammet Keskin'in grubu içeri almadığı öğrenildi.

NAMAZ İZNİ İSTEDİLER

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu grup, Hocaefendi ile görüşemeyince içeride namaz kılmak için izin istedi. Ancak evin güvenliği sağlayan kişiler 'Namaz kılınacak yer yok' diyerek grubu geri çevirdi. Çeçenler Hocaefendi ile görüşemeden Çavuşbaşı'ndan ayrılmak zorunda kaldı. Grupta yer alan Çeçenlerin akdedesi Hacı Alvi isimli Çeçen, yıllar önce Çeçenistan'dan Türkiye'ye geldiğini belirterek, 'Mahmut Efendi'ye gerçekleri anlatmaya geldik fakat bizi içeri almıyorlar' dedi.

DANIŞMANLAR YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ

Hacı Alvi şunları söyledi: 'Mahmut Efendi'nin yanındaki danışmanlar onu yanlış yönlendirdi. Kadirov'un onu çağırmasındaki amaç çok yanlış.Din alimi olarak Çeçenlerin gönlünde önemli bir yere sahip olan Hocaefendi'ye Çeçenistan'a gitmemesi için ricada bulunmak istedik.' Hacı Alvi, Kadirov'un Çeçenlerle ilgili ölüm emrini veren kişi olduğuna dikkat çekti.

Kadirov'u iyi tanırız

Beykoza gelen Çeçen mücahitlerden Has Muhammed şunları söyledi: 'Mahmut Efendi'ye Kadirov'u yanlış anlatmışlar. Onun nasıl biri olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bütün Kafkasya'daki mücahitler adına geldik. Bizimle görüştürülmediği için çok üzüldük.'

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • benben 5 yıl önce Şikayet Et
    alim akçeli işlerden uzak durmalı yoksa Allah rızası için tavır koymak bir yana böyle mutaahit gibi iş kovalarken kafirlede zalimlede görüşmek zorunda kalır
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    DİKKATLİ OKU. siz emperyalist amerikaya goygoyculuk yapanlar..ırakta siz amerika ile birlikte degilacılırken miydiniz...efendinin rus yanlısı birisine gittiğini soyluyorsunuz...kiliseler i acılırken nerdeydiniz...hak size göremi tesekkul edecek.yazıklar
    Cevapla
  • selim sakaryan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bi var. Kadirovun nasıl biri olduğunu herkes biliyor İsmailağa Cemaati mi bilmeyecek? Yinede iyi yırttılar
    Cevapla
  • Cevat Öner 9 yıl önce Şikayet Et
    hocaefendiler dikkatli olmalılar. o mübareklerinde insan olduğunu unutmayalım, insan ötesi anlam yüklemeyelim
    Cevapla
  • Bir Mücahid Kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah hatasından döndür dü. hele şükür ki sebebi ne olursa olsun Allah bir hata yapmasına musade etmedi nur yüzlü hocamızın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi