İstanbul Üniversitesi önünde Kerkük eylemi

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan bir grup, Kerkük’te Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları protesto etti.

İstanbul Üniversitesi önünde Kerkük eylemi
İstanbul Üniversitesi önünde Kerkük eylemi
GİRİŞ 19.06.2014 22:50 GÜNCELLEME 19.06.2014 22:50

Şiddetli yağmura aldırmadan terör örgütü IŞİD’i protesto eden grup, Sultanahmet Meydanı’na yürüdü. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen, Ülkü Ocakları İstanbul Teşkilatı ve Türkmeneli İnsan Hakları Derneği öncülüğünde İstanbul Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık bini aşkın kişi, Kerkük'te terör örgütü IŞİD tarafından Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları protesto etti. Ellerinde pankartlarla "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" şeklinde sloganlar atan grup, tekbir getirdi.

Şiddetli yağışa rağmen Irak'ta hayatını kaybedenler için toplanan grup, İstanbul Üniversitesi önünden Sultanahmet Meydanı'na yürüdü. Tramvay yoluna giren kalabalık, bir süre trafik akışının durmasına neden oldu. Yürüyüşün ardından Sultanahmet Meydanı’na gelen grup adına basın açıklaması yapıldı.

“SOYDAŞLARIMIZ SÜRGÜN YOLLARINDADIR”

Türkiye Kamu- Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, yaptığı açıklamada, “Kerkük’te soydaşlarımıza yapılan asimilasyon politikaları aralıksız devam ederken, geçtiğimiz günlerde Musul’da konsolosluğumuza yapılan baskın ve akabinde bir Türkmen kendi olan Telafer’de soydaşlarımızın yaşadığı zulüm ve maruz kaldığı katliam artık sabırlarımızı taşırmıştır. Bu topraklarda Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının ekmeğine yağ sürmektedir” dedi.
Hanefi Bostan, Türkmenlerin zulüm gördüklerini belirterek, “Bu asimilasyona dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Ne yazık ki bölgedeki kardeşlerimiz ateş çemberi içerisinde bırakılmıştır. Ortada olan tel gerçek bayrağımız yerlerde, soydaşlarımız sürgün yollarındadır” diye konuştu.

“ÖLDÜRÜLEN TÜRKMENLERE KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR”

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, Irak’ta güvenliğin olmadığını belirterek, “Bugün Irak’ta bir kaos vardır. Ordu ve güvenlik yoktur. Mağdur olan Türkmenlerdir. Türkmeneli’nin yarısı IŞİD’in elinde, diğer yarısı Peşmergelerin insafına kalmıştır” şeklinde konuştu.

Kerkük’te Peşmerge bayrağının dalgalandığını ifade eden Savaş Avcı, “Şunu bilsinler ki o bayrağı orada dalgalandırmayacağız, indireceğiz. Bugün orada öldürülen Türkmenlere kimse sesini çıkarmıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin yaşanan olaylara sessiz kalmaması gerektiğini belirten Aşçı, “Türk askeri Afganistan’da değil, Kerkük’te olmalıdır” dedi.
Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise, Kerkük’ün tarihi önemine vurgu yaparak, bölgede yaşayan insanlar için dua etti. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt