Bu ilde 20 mahallede referandum yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesince EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı Projesi için 20 mahallede düzenlenen referandum devam ediyor.

Bu ilde 20 mahallede referandum yapılıyor
Bu ilde 20 mahallede referandum yapılıyor
GİRİŞ 31.08.2014 15:35 GÜNCELLEME 31.08.2014 15:35

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oy verme işleminin sürdüğü mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederek, oy kullanan vatandaşlarla sohbet etti.

Türel, ziyaretleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çağdaş ve gelişmiş ülkelerin şehirlerinde, birçok büyük projenin halka sorulduğunu ve çıkan karara göre idarelerin gereken yol haritalarını çizdiğini aktaran Türel, şöyle konuştu:

"Biz de bugün bunu yapıyoruz. Antalya'nın en önemli projelerinden biri, EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı Projesi'ni yapalım mı yapmayalım mı diye milletimize soruyoruz. Yaklaşık 200 milyon lira civarında bir proje maliyeti var.

Oldukça önemli bir proje. Tabi ki bu noktada özellikle halkımızın göstermiş olduğu ilgiden oldukça memnunuz. Beklentilerimizin üzerinde bir katılım söz konusu. Halkımızın demokrasiye ve katılımcı yönetime olan hassasiyetini de bu vesileyle görmüş oluyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir mutluluk vesilesi. Antalyalıların katımcı demokrasiye olan ilgilerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz."

Türel, bundan sonra yapacakları tüm büyük projeleri yine halka soracaklarını ifade ederek, halkın kanaatini aldıktan sonra o projelerin gereğini yapacaklarını vurguladı.

Oy sandıklarının saat 17.00'den sonra açılmaya başlayacağını dile getiren Türel, "Halkımız raylı sisteme evet diyor ise biz halkımızın hizmetkarıyız. Gerekeni yapacağız. Biliyorsunuz bizim bir prensibimiz var. Bir projeye başlıyorken bitiş tarihini ilan ederiz. Halkımız 'Raylı sistemi istiyoruz' dediği takdirde, 23 Nisan 2016 tarihinde raylı sistem Antalyalı hemşehrilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Muratpaşa ilçesine bağlı Kızıltoprak, Meydankavağı, Mehmetçik, Tarım, Topçular, Yeşilova, Yenigöl, Yeşilköy, Kepez ilçesinde Göksu, Altınova Sinan, Aksu ilçesinde Cihadiye1, Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak ve Pınar mahallelerinde yapılan referandumun sonucuna göre proje ya hemen başlayacak ya da iptal edilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde