Sakarya'dan Tekirdağ'a yeni otoyol

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul girişindeki trafiği rahatlatmak için yeni bir otoyol için yakında ihaleye çıkacaklarını söyledi.

GİRİŞ 11.09.2014 19:10 GÜNCELLEME 11.09.2014 23:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu yoğunlukta bir trafiği rahatlatmamız gerekiyor diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni başlattık. Ama o otoyol projesi özellikle İstanbul'a girişi tam manasıyla şu anda rahatlatmıyor. Yeni ihaleye çıkacağımız bir projeyle, Sakarya'dan Kocaeli'ne, Kocaeli'nden yeni yapmakta olduğumuz İstanbul-İzmit otoyol projesine bağlantı sağlayacağız. Oradan da Kurtköy'den, üçüncü köprü üzerinden Tekirdağ Kınalı'ya kadar otoyol projemizi tamamlayacağız diye konuştu. Elvan, projenin tamamen yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını söyledi.
 
EGE'DEN AVRUPA'YA KÖPRÜ

Bakan Elvan, Levent-Hisarüstü Metrosu'nun son ray kaynağını yaptıktan sonra, kaynak gözlüğünü ve kaskını çıkarmadan habercilerin sorularını yanıtladı. 

Elvan, bir soru üzerine, Çanakkale Boğazı'na köprü yaparak, Ege bölgesinden Avrupa'ya doğrudan çıkış sağlayacak yeni bir proje için de çalıştıklarını söyledi. Elvan, Ege Bölgesi ve Orta Anadolu'nun batısındaki illerden yurtdışına çıkmak isteyenler, artık Çanakkale güzergahını kullanacaklar. Dolayısıyla İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış olacağız diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun trafiğini çok rahatlatır !. peki CHP ne yapar bu arada ? yoksa sizdemi benim düşündüğümü getirdiniz aklınıza ?
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP DUYMASIN MAHKEMEYE GİDER. AK parti ne ile uğraşıyor ,muhalefet ne yapıyor ey millet sen zaten biliyorsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...