Feyzioğlu: Atatürk'e diktatör diyenler haindir

TBB Başkanı Feyzioğlu "Hiçbir diktatör ölümünden bunca yıl sonra milletinin yüreğinde bu kadar büyümez." dedi.

Feyzioğlu: Atatürk'e diktatör diyenler haindir
Feyzioğlu: Atatürk'e diktatör diyenler haindir
GİRİŞ 19.09.2014 21:45 GÜNCELLEME 19.09.2014 21:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun 'Hukuk Devleti Demokrasi ve Türkiye' başlığı altında düzenlediği panelde Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, konuşmacı olarak yer aldı.

Hukukçuların yapılan haksızlıklara karşı hiçbir zaman sessiz kalamayacağını ve daima doğruları söyleyeceğini ifade eden Feyzioğlu, "Biz hukukçular orta saha oyuncularıyız. Bizim görevimiz o omurgayı olabildiğince sağlam tutmaktır. Biz hukukun üstünlüğünü anlatırız, hukuksuzlukların neler olduğunu tespit eder, evrensel hukuk ilkelerinin neler olduğunu ortaya koyar, Türkiye'deki uygulamaların ne kadar uyumlu olduğunu söyleriz. Haksızlıkları da söyleriz. Ama son tahlilde adım atacak olan siyasi iktidardır. Biz gücümüz yettiğince halkı bilgilendirmek için iktidarı denetleriz. Kamuoyu yaratır o kamuoyunun siyasi iktidar ve muhalefet üzerinde baskı unsuru olmasını gücümüz yettiğince sağlarız. Ancak golü orta saha oyuncuları değil forvetler atar. Demokrasilerde forvet oyuncuları orta saha ne kadar önemli olursa olsun forvet oyuncuları siyasi partilerdir. Siyasi partiler ilk seçimlerde alternatif olduğunu göstermek zorundadır. İşin görüneni buz gibi budur. İktidara alternatif olamıyorsa, kurumları yeterince güçlü olmayan demokrasilerde çöküş başlar" ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK, DİKTATÖR OLSAYDI BU KADAR ÇOK SEVİLMEZDİ 

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini 'Hukuk Devleti' kavramı üzerine kurduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Atatürk Ankara'da hukuk fakültesi kurulması talimatı verdiğinde niye kurduruyoruz İstanbul'da var zaten denilince burada cumhuriyet hukukunu öğreteceğiz. İstanbul'da cumhuriyeti kuramayız onun için Ankara'da kuracağız demiştir. Ve bu müessesenin açılışında duyduğum mutluluğu hiçbir devrimimde duymadım demiştir. Cumhuriyetin hukukunu, cumhuriyetin kurduğu kurum korumalıdır. Yani Atatürk'ün kurduğu devletin arkasında hukuk devleti anlayışı vardır. Şimdi diktatör diyorlar. Hangi diktatör ortaçağ karanlığında bulduğu toplumu aydınlığa, hukuk devletine yurttaş bilincini yerleştirmek için bu kadar devrim yapar. Diktatörler devrim yapmaz, sefa içinde yaşar giderler. Hiçbir diktatör ölümünden bunca yıl sonra milletinin yüreğinde bu kadar büyümez. Atatürk'e diktatör diyenler ya haindir, ya hainlerin etkilediği kara cahillerdir "diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk diktatör falan değildir ! ! . Atatürk diktatör falan değildir ! ! Atatürk büyük bir askeri, siyasi ve ekonomi dehasıdır ! ! AMA Atatürk'ü diktatör gibi algılatmaya çalışanlar Atatürkten sonra türkiyenin başına gelenlerdir ! ! Kendi uygulamalarını Atatürk'ün isteğiymiş gibi türkiyeye sunanlar Atatürk'ün haksızca eleştirilmesini saglamışlardır ! ! Oysa Atatürk her bakımdan mükemmel bir insandır ! ! ! Atatürk'ün saglıgında yapmadıgı ve yapmak istemediği şeyleri o öldükten sonra yaparak Atatürk istemiş gibi göstermeleri büyük bir yanlışlıktır ! ! Neyseki türk miilleti bu yanlışlıga ortak olmayıp Atatürkü gerçekten gönülden sevmıştir ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi