Avcı: Bazı polisler bana komplo kurdu

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kendisine, bir kısmı tutuklu bazı polisler tarafından komplo kurulduğunu iddia etti

Avcı: Bazı polisler bana komplo kurdu
Avcı: Bazı polisler bana komplo kurdu
GİRİŞ 01.10.2014 05:32 GÜNCELLEME 01.10.2014 07:45

Dört yıl önce örgüte yardım suçlamasıyla tutuklanan Avcı, İstanbul’da yaptığı basın açıklamasında, makam odasında ele geçirilen dinleme kasetlerinin, başka polisler tarafından konulduğunu ve İstihbarat Şube’de görevli bir başkomiserin yaptığı ihbarla tutuklandığını söyledi.

Tutuklanmasına neden olan kasetlerle ilgili delillerin de karartıldığını söyleyen Avcı, “Kasetler üzerinde usule ve hukuka uygun olmayan bir teknikle inceleme yapılmış, üzerinde bana ait ne parmak ne de vücut izi bulunmamıştır” dedi. Yaptıkları araştırmalar sonucunda, tutuklu bazı polislerin kasetleri Eskişehir’de bir kişiye verildiğini iddia etti.

Kayıtlar o döneme ait değil

Basın toplantısında, cezaevine girmesine neden olan kasetlerin ortaya çıkarılış şekline ilişkin polis görüntülerini gazetecilere izleten Hanefi Avcı “Bu kasetler benim olsaydı, yanında arşivler, kayıtlar, kişilerin KOM ve Terör kayıtlarının da bulunması gerekirdi. Odada 2 tane çelik kasa olmasına karşın kasetlerin bulunduğu çanta dolabın üzerinde çıkıyor. Çantaya baktığınız zaman temiz olduğunu ve sadece çekerken sürtünmeden oluşan tozu görüyoruz. Peki günlerce orada olan bir çanta nasıl oluyor da tertemiz kalabiliyor” diye sordu. Görev yaptığı illerdeki operasyonlarına da değinen Avcı, “Kamuoyunu ilgilendiren siyasetçi, bürokrat vs dinlemeleri dosyada olmasına rağmen onlara ait ses kaydı burada yok. 2005-2009 yıllarında Kapıkule operasyonunun tarihlerde Edirne Emniyet Müdürlüğü yaptım. Bu konuşmalardan hiçbiri o dönemlere ait değil. Bana ait olsa o dönemin olaylarıyla ilgili ses kaydı da olurdu” ifadesini kullandı.

‘Savcıyı şikayet ettik ama...’

Hakkında sahte delil üretildiğini ve yasadışı dinleme yapanların yargı önüne çıkarılmasını istediğini anlatan Hanefi Avcı, “Bu kişiler yargı önüne çıkarılmalı. Davanın savcısı Kadir Altınışık hakkında HSYK’ya şikayette bulunduk ama ses çıkmadı. Önümüzdeki HSYK seçimleri çok önemli. Bu seçimlerde tarafsız ve bağımsız kişiler olmalı. HSYK bazı yargıç ve savcılara ceza vermemek için uğraşıyor. Ben 15 yıl ceza aldım hala şikâyetimiz hakkında adım atılmadı. Bu durum Türkiye’de hukuk sistemine güveni azaltıyor.  HSYK sorumluluklarını yerine getirmezse gelecek daha da sıkıntılı olacak” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi