Org. Hulusi Akar'dan ikisini de vurun emri

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'dan sınır birliklerine kesin talimat: İkisine de misliyle karşılık verin!

Org. Hulusi Akar'dan ikisini de vurun emri
Org. Hulusi Akar'dan ikisini de vurun emri
GİRİŞ 07.10.2014 13:37 GÜNCELLEME 07.10.2014 13:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kobani’de IŞİD ile PKK’nın Suriye kolu PYD’nin askeri gücü YPG arasındaki çatışmaların artması ve son iki gün içinde Suruç’a 15 havan topunun düşmesi üzerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk dün bölgeye giderek sınırda konuşlu kara ve hava birliklerinde denetleme yapıp, bilgi aldı.

Her iki komutan, denetledikleri birliklere tam teyakkuz halinin devam edeceğini iletti. Orgeneral Akar’ın ayrıca sınır birliklerine, “şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye topraklarına yönelik taciz atışlarının IŞİD veya YPG güçlerinden olsun, hiç bir ayrım gözetilmeden anında misliyle yanıt verme uygulaması emrinin devam ettiğini” söylediği öğrenildi.

Orgeneral Öztürk de, Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bir saldırı halinde anında havalanma emirleri bulunan hava unsurları ile Özel Kuvvetler’i bölgeye taşıyacak Kobra birliğini denetledi. Öztürk, İncirlik, Diyabarbakır ve Batman’da da incelemelerde bulundu. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    bence işid değil ypg bizim topraklarımıza havan veya silah atışı yapıyor. ypg bizi kışkırtarak işidin üzerine salmaya çalışıyorlar eğer oraya girecek olsam önce pkk yandakçısı ypg nin işini bitiririm şehit analarımın yüreğini rahatlatırım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!